OcenaudioOcenAudio – gratis geluidsbewerking

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.408 weergaven)
Ocenaudio

Ocenaudio

Ocenaudio is een handig programma voor iedereen die af en toe geluidsbestanden wil bewerken. Het programma is vergelijkbaar met Audacity maar is door haar eenvoudige interface en beperktere mogelijkheden veel geschikter voor het doen van kleine bewerkingen op muziek- of andere geluidsfragmenten dan dat programma.

Ocenaudio 3.0 is de laatste versie van Ocenaudio. Van deze versie zijn de afgelopen weken alweer twee bijgewerkte versies verschenen. De oorspronkelijk 3.0 versie van het programma had last van enkele bugs die in de laatste versies zijn opgelost. Via de link naast deze pagina download je rechtstreeks van downloadcentrum.com de 64 bit versie voor Windows van Ocenaudio. Wil je andere versies downloaden? Bezoek dan deze website.

Mogelijkheden Ocenaudio

Ocenaudio biedt een groot aantal mogelijkheden voor het bewerken van geluidsbestanden. Je kunt met Ocenaudio bijvoorbeeld mp3 bestanden aan elkaar vastplakken of juist geluidsfragmenten opsplitsen. Verder kun je muziek infaden of uitfaden en is het mogelijk om twee geluidsfragmenten te mixen.

Ocenaudio biedt ondersteuning voor VST-plugins. Hierdoor kun je het programma gemakkelijk uitbreiden met nieuwe mogelijkheden. Vooral voor het toevoegen van geluidseffecten is de mogelijkheid tot het invoegen van VST-plugins erg gemakkelijk.

 

De interface van Ocenaudio is clean en simpel. Ideaal voor beginners dus!

De interface van Ocenaudio is clean en simpel. Ideaal voor beginners dus!

Ben je eenmaal klaar met het bewerken van een geluidsfragment? Dan kun je het bestand opslaan in een door jou gewenst formaat. OcenAudio biedt ondersteuning voor een groot aantal geluidsformaten. Dit opslaan gebeurt op de achtergrond zodat je gewoon verder kunt met het bewerken van een ander (of hetzelfde) bestand.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.