audacity downloadenAudacity – gratis software voor geluidsbewerking

Geplaatst op: - bijgewerkt op (4.722 weergaven)
audacity downloaden

audacity downloaden

Wil je software downloaden voor het bewerken van geluidsfragmenten? Dan is een Audacity een van de beste keuzes die je kunt maken. Audacity is een open-source programma dat beschikbaar is voor Windows, OS X en Linux. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van Audacity lees dan verder.

Audacity biedt een groot aantal mogelijkheden voor mensen die software zoeken voor het bewerken van geluid. Het allermooist aan het programma is de prijs: je kunt Audacity gratis downloaden en ook het gebruik van het programma is helemaal gratis.

Wat kun je met Audacity?

Audacity biedt onder andere de volgende mogelijkheden:

 • Geluid opnemen van een cd of dvd en dit opslaan als .wav, .ogg of .mp3 formaat
 • Muziekbestanden omzetten van het ene formaat naar het andere (je kunt bijvoorbeeld mp3 maken van wav of andersom).
 • Geluid opnemen van internet, bijvoorbeeld het geluid van een Youtube-video of een Spotify track
 • Muziek streams van internet opnemen (bijvoorbeeld internet-radio of het geluid bij een live-stream
 • Geluidsfragmenten bewerken door effecten toe te voegen, het tempo te bewerken of door ruis te onderdrukken
 • Geluidsfragmenten opnemen met behulp van een microfoon
Een schermafbeelding van Audacity

Een schermafbeelding van Audacity

Ook erg handig aan Audacity is de mogelijkheid om tijdens het bewerken van muziekbestanden bepaalde handelingen ongedaan te maken. Audacity is hier goed in: je kunt met het programma onbeperkt handelingen ongedaan maken (zolang je het bestand niet opslaat het Audacity afsluit natuurlijk).

Zelf gebruiken we hier op de redactie Audacity af en toe voor het opnemen van geluid van internet. Zo is het heel gemakkelijk om stukjes van radio-streams op te nemen met het programma om hier vervolgens later mee aan de slag te gaan als DJ.

Tenslotte is het heel eenvoudig om Audacity uit te breiden met extra mogelijkheden. Het programma ondersteunt namelijk plugins. Hierdoor kunnen hobbyisten of ontwikkelaars zelf extra effecten of andere handigheidjes maken die door middel van een plugin toegevoegd kunnen worden aan Audacity.

Audacity downloaden

Wil je Audacity nu gratis downloaden gebruik dan de link naar de downloadpagina op de website van de ontwikkelaars van het programma. Via dezelfde link kun je ook hulpbestanden raadplegen waar je terecht kun voor oplossingen bij problemen met Audacity.

Verder biedt het bedrijf dat Audacity ontwikkeld ook de mogelijkheid om contact op te nemen. Heb je problemen met Audacity waar je echt niet uitkomt of heb je vragen of de software die je nergens anders beantwoord vindt? Neem dan contact op met Audacity.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties

 • dinnish

  Ik wil een website open en leukedingen voorbeeld zelf muziek make

 • Kees

  Geachte mevrouw, heer,

  Ik heb Audacity op m’n laptop. Windows 10 is vanmorgen upgraded maar nu krijg ik een foutmelding als ik wil opnemen. Daarvoor deed het programma het prima.

  De foutmelding is: fout bij het openen van het geluidsapparaat. Controleer de instellingen van het opnameapparaat en de samplefrequentie van het project.

  Voor de upgrade kon ik nog langspeelplaten opnemen en opeens gaat het niet meer. Ik heb niets aan de instellingen veranderd.