AVC downloadenAny Video Converter

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.098 weergaven)
AVC downloaden

AVC

Any Video Converter is een handig programma dat je kunt gebruiken om videobestanden te converteren. De tool wordt uitgebracht onder een freeware licentie en daarom is het beschikbaar als gratis download. Lees alles over AVC, dat je kunt zien als een alternatief voor Handbrake, in mijn korte bespreking. 

Als je af en toe een video download van internet en je wilt deze afspelen op je iPad of iPhone dan ken je het probleem vast: je Apple product weigert simpelweg om het bestand te openen. Met Any Video Converter kun je bijna alle video-downloads geschikt maken voor iPad of iPhone. Maar ook kun je met het programma video’s omzetten voor andere mobiele apparaten en veel mediaspelers.

Any Video Converter Free is een uitgebreid programma dat je kunt gebruiken om video’s in veel verschillende formaten om te zetten. zo kun de divX of Xvid video’s omzetten naar het bestandsformaat voor video dat gebruikt wordt op de iPad of iPhone. Maar ook het omzetten van videobestanden naar een formaat dat geschikt is voor Android of Windows is geen probleem.

AVC kan video omzetten naar iPad of iPhone.

AVC kan video omzetten naar iPad of iPhone.

Verder kun je met het programma video’s bewerken. Zo kun je video’s korter maken, er stukken uitknippen of de beeldverhouding aanpassen. Wil je uitgebreide mogelijkheden voor het bewerken van video dan zijn er andere programma’s meer geschikt. Voor eenvoudige bewerkingen is Any Video Converter Free een prima keuze.

Tot slot kun je met deze gratis tool ook dvd’s branden die je kunt afspelen op je (portable) dvd speler. Dit is vooral handig omdat je met het programma dus eerst films en series kunt downloaden in x264, xvid of divx waarna je ze snel en zonder problemen kunt branden voor het kijken op tv of laptop.

Gratis downloaden voor Windows en Mac

Any Video Converter is beschikbaar in twee versies. Allereerst is er de gratis variant die standaard de mogelijkheden biedt die in deze handleiding besproken worden. De gratis versie kun je downloaden voor zowel Windows als Apple OS X.

Let op!

De gratis versie van Any Video Converter (dat is de Free versie)  wordt geleverd met adware. Wil je alleen het programma zelf gebruiken? Let dan tijdens het installeren goed op de de vraag of je speciale extra en gratis software wil installeren. Kies altijd voor ‘decline’ of ‘no’ wanneer je dat gevraagd wordt.

 

Naast de gratis versie is er ook een betaalde variant van het programma. Met de versie van Any Video Converter kun je ook DVD’s rippen en series en films downloaden via iTunes. Ook biedt de betaalde versie van Any DVD Converter de mogelijkheid tot het maken van DVD menu’s.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 reacties

 • Ik heb Any video converter geïnstalleerd en voor mijzelf werkt het prima, ik wil alleen wel eens een film branden op DVD voor een vriendin maar ik weet niet hoe ik dit kan doen. Er staat wel PAL en NTSC DVD movie maar dan kan ik ze alsnog niet branden.
  Ik hoor graag een oplossing.
  Dank
  Anja Wulfsen

  • Kies als uitvoer voor een DVD (pal) om bestanden te maken die een stand-alone dvd-speler kan lezen. Brand deze vervolgens met een DVD brand programma naar een Video-DVD. Veel DVD spelers ondersteunen overigens ook .avi bestanden. Deze zou je ook kunnen aanmaken met AVC.

 • Jean Everaert

  IK heb de Any video converter ultimate aangeschaft. Na een film te hebben geconverteerd krijg een klein scherm. Welke videogrootte moet ik instellen om een volledig scherm te bekomen? Met de Free versie had dat probleem niet.