Winyl – muziek luisteren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (788 weergaven)
Winyl logo

Winyl

Winyl is een gratis programma dat je kunt gebruiken om muziek downloads af te spelen op een computer of laptop. Ook om muziek te luisteren op een stereo of hifi-installatie kun je Winyl gebruiken. Meer weten over dit handige freeware programma? Lees onze review.

Winyl wordt uitgebracht onder een freeware licentie. Dit betekent dat iedereen dit programma gratis mag downloaden en gebruiken. Winyl kent geen pro-versie waarvoor je wel moet betalen. De enige manier waarop de ontwikkelaar van Winyl geld verdient is door donaties.

Met Winyl kun je allereerst muziekbestanden afspelen. Het programma biedt ondersteuning voor de meeste bestandsformaten die voor digitale muziekdownloads gebruikt worden. Verder kun je tijdens het luisteren naar muziek ook songteksten afspelen en is het mogelijk om online radio te streamen.

Naast afspeelmogelijkheden voor muziekbestanden is het ook mogelijk om afspeellijsten te maken en te beheren. Hiervoor gebruikt het programma een eigen bestandsformaat waardoor het niet mogelijk is om afspeellijsten uit te wisselen met andere muzieksoftware.

Voor Windows

Winyl wordt alleen uitgebracht voor Windows. Alle versies van Windows, en dus ook Windows 10, worden ondersteund. Voor Linux en OS X is andere gratis software voor het luisteren van muziek beschikbaar.

Winyl: freeware om muziek te luisteren op je computer of laptop.

Winyl: freeware om muziek te luisteren op je computer of laptop.

Alternatieven

Winyl is een van de vele programma’s die je kunt gebruiken om mp3’s af te spelen. Andere programma’s die je kunt gebruiken om muziek af te spelen zijn bijvoorbeeld Audacious en AIMP. Maar ook de mediaspeler van Windows kun je hier prima voor gebruiken.

Winyl onderscheidt zich van haar concurrenten door de overzichtelijke en eenvoudige interface. Ook de mogelijkheden tot het maken van eigen afspeellijsten en de mooie overzichten van muziek die je recent hebt beluisterd zijn erg handig. Tot slot draait Winyl ook op oudere computers, netbooks en laptops probleemloos.

Tot slot: nu downloaden

Wil je Winyl nu downloaden? Via de link naast deze pagina download je rechtstreeks van de Winyl-server het zip-bestand met daarin de nieuwste versie van het programma. Problemen of vragen? Reageer onderaan deze pagina en wie weet kan ik (of de lezers van downloadcentrum.com) je helpen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.