SMPlayer downloaden.SMPlayer: video afspelen en streamen op je computer

Geplaatst op: - bijgewerkt op (675 weergaven)
SMPlayer downloaden.

SMPlayer

Ben je op zoek naar een lichtgewicht mediaspeler die zonder problemen verschillende videoformaten kan afspelen? Probeer dan eens SMPlayer, een freeware en open-source, mediaspeler voor Windows 10 en verschillende Linux distributies. 

Het grootste voordeel van SMPlayer zijn de ingebouwde codecs voor het afspelen video- en muziekbestanden. ‘Normale’ formaten zoals MKV, MP4 en WMV worden uiteraard ondersteund. Maar ook exotische formaten voor het opslaan, maken en downloaden van mediabestanden kun je zonder problemen openen.

Een tweede voordeel van SMPLayer is de functie die de instellingen onthoudt voor verschillende mediabestanden. Als je een filmbestanden aan het afspelen bent waarbij je handmatig een aantal instellingen hebt aangepast (ondertiteling toegevoegd, geluid aangepast) dan hoef je deze niet te onthouden. Als je het bestand opnieuw opent dan pakt SMPlayer automatisch de instellingen die je eerder hebt gedaan.

SMPlayer is beschikbaar voor Windows en Linux.

SMPlayer is beschikbaar voor Windows en Linux. Hier zie je dat SMPlayer onder Linux ook kan casten naar de Google Chromecast.

SMPlayer biedt op verschillende manieren streaming video aan. Zo kun je via de tool video streamen vanaf Youtube. Via een extra plug-in kun je zelfs zoeken binnen het complete aanbod aan online video op Youtube. Ook kun je film downloads streamen naar je (smart-) tv via de ingebouwde cast-functie. Hiervoor is natuurlijk wel een Chromecast of compatible device benodigd.

Films downloaden zonder Nederlandse ondertiteling?

SMPlayer biedt een aantal handige mogelijkheden voor gebruikers die veel films downloaden van internet. Zo biedt de tool ondersteuning voor de OpenSubTitles database. Heb je een film zonder Nederlandse ondertiteling gedownload? Dan kan SMPlayer automatisch de goede ondertitels downloaden en toevoegen aan je film.

De voordelen van SMPlayer in het kort.

De voordelen van SMPlayer in het kort.

Heb je een film gedownload met een los .srt bestand? Ook dan kun SMPlayer gebruiken: met het programma kun je het ondertitelingsbestand openen zodat je film wel Nederlandstalige ondertiteling heeft. Met de ingebouwde functie voor het toevoegen van .srt bestanden kun je de ondertiteling versnellen of vertragen ten opzichte van het mediabestand zodat de ondertiteling goed synchroon loopt.

Conclusie: SMPlayer of VLC?

SMPlayer is gratis beschikbaar voor zowel Windows als Linux. Verder kun je de tool downloaden in het Nederlands. Met de ondersteuning voor het Nederlands is SMPlayer een prima alternatief voor VLC Mediaspeler. Qua functionaliteit ontlopen beide tools elkaar niet en ook op gebied van mogelijkheden zijn er maar weinig verschillen. Het zal afhangen van jouw smaak welk programma je kiest.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.