gratis film software afspelen downloadenPlex Media Server: beheer je muziek, film en series-downloads

Geplaatst op: - bijgewerkt op (5.751 weergaven)
gratis film software afspelen downloaden

Plex Media Center

Als je veel films of muziek download van het internet en deze vervolgens wilt afspelen via een lokaal netwerk dan heb je goede media software nodig. Niet alleen software voor het afspelen van media, maar juist ook software voor het beheren ervan.

Een van de beste programma’s voor het beheren van mediacollecties is Plex Media Center. De tool kan overweg met enorme aantallen MP3 bestanden maar ook grote film- of seriecollecties kun je eenvoudig beheren met Plex.

Je installeert de Plex Media Center software op een computer en kunt daarna binnen je hele netwerk en zelfs via het internet deze film afspelen. Ook kun je Plex gebruiken om te streamen naar je tablet of smartphone.

Via Plex krijg je een mooi overzicht van alle films, series en albums op je server.

Via Plex krijg je een mooi overzicht van alle films, series en albums op je server.

Plex kun je gebruiken om filmbestanden af te spelen binnen je netwerk. Voor mensen die regelmatig een film downloaden van internet is Plex dan ook ideaal. Het programma ondersteunt een groot aantal videoformaten. Onder andere MKV, Xvid en divX bestanden kunnen gestreamt worden met Plex.

Lees hier je een film kunt downloaden

Wil je weten hoe je Plex snel en makkelijk instelt? Bekijk dan onderstaande instructievideo (in het Engels). Binnen 10 minuten heb je met deze handleiding een Plex server opgezet en kun je films, series en muziek streamen binnen je draadloze en bedrade thuisnetwerk.

Open-source en gratis: freeware

Gisteren kwam een nieuwe versie van de Plex Media Center software versie uit. De software kun je gratis downloaden van de website van de ontwikkelaars. De software is gratis omdat Plex een open-source programma is. Dit betekent dat iedereen de code van de software kan gebruiken om aangepaste versie van de software te maken.

Daarnaast heeft open-source software het grote voordeel dat iedereen plug-ins en uitbreidingen kan maken voor de software. Zo kunnen eenvoudig nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd om het afspelen van films die je gratis download nog gemakkelijker te maken.

Systeemeisen

Plex Media Center is beschikbaar als software download voor een groot aantal besturingssystemen, natuurlijk ook omdat het open-source software is. Of je nu een Windows, Apple of Linux desktop of laptop gebruikt, de Plex software werkt er.

Ook is client-software beschikbaar voor Android, iOS, Windows Phone en Google tv. Dit betekent dat je via internet of een lokaal netwerk films die je gratis download kunt afspelen op je smartphone, iPhone of tablet.

Deze nieuwe versie van de gratis Plex Media Center software kun je downloaden op de website van de ontwikkelaars. Daar vind je ook meer informatie over het gebruik van de software om gratis film download mogelijk te maken. In deze nieuwe versie zijn een groot aantal verbeteringen, bug-fixes en nieuwe mogelijkheden toegevoegd.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties