OpenElecOpenElec – Media Server Software

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.973 weergaven)

OpenElec

OpenElec

Voor gratis software zit je op een linux computer gebakken. Veel ontwikkelaars en vrijwilligers schrijven namelijk software voor dat alternatieve besturingssysteem. En omdat veel linux software open-source is mag iedereen ook nog eens meewerken aan het doorontwikkelen van deze software. Daardoor is er een enorm aantal aan gratis programma’s te downloaden voor Linux.

Nadeel aan linux software is uiteraard het feit dat je het onder Windows niet kunt gebruiken. Of andersom: om gratis software voor Linux te kunnen gebruiken moet je een computer, laptop of tablet hebben met daarop een Linux variant geïnstalleerd. Heb je een Linux computer of laptop en wil je van je computer een Home Theater PC maken? Dan kun je met de gratis OpenElec in korte tijd een perfecte media-server opzetten.

OpenElec

OpenElec is afkorting van Open Embedded Linux Entertainment Center. Met deze software kun je snel een computer je video en audio bestanden laten afspelen. Dit kan zowel op de monitor van je computer als op je televisie en audio-installatie. Hiervoor moet je deze apparaten uiteraard wel aansluiten op je computer.

OpenElec is gebaseerd op het eveneens gratis te downloaden XMBC Media Center. OpenElect valt vooral op vanwege de eenvoud waarmee het programma geïnstalleerd kan worden. Ook het onderhoud en gebruik van deze gratis software is erg groot. Na het installeren kan iedereen overweg met het programma, ook mensen die verder weinig tot geen ervaring met Linux programma’s hebben. Laatste pluspunt van de OpenElec mediaspeler software is de snelheid waarmee het programma werkt.

Gratis downloaden

De OpenElec software kun je gratis downloaden via de link naast dit artikel. Voor meer informatie kun je ook de site OpenElec.TV bezoeken. Daar vind je meer informatie over de mogelijkheden van deze software om films te kijken en muziek te luisteren.

Ook bij problemen met het gebruik van de software is de OpenElec website de beste bron van informatie. Hieronder nog een schermafbeelding van de OpenElec media-server software.

De interface van de OpenElec media-server software

De interface van de OpenElec media-server software

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.