KodiKodi – mediaspeler software (voorheen XBMC)

Geplaatst op: - bijgewerkt op (7.619 weergaven)
Kodi

Kodi

De ontwikkelaars van XBMC kondigden enige tijd geleden aan dat hun mediaspeler software onder een nieuwe naam verder ontwikkeld zal worden. Lees alles over deze naamswijziging in onze Kodi handleiding.

Ben je op zoek naar de XBMC software om gemakkelijk films, tv-series en muziek af te spelen via je computer? Zoek en download dan Kodi, de nieuwe naam voor XBMC.

Films downloaden? Lees hier onze Spotnet handleiding

Waarom een nieuwe naam?

De reden voor de naamswijziging is tweeledig. Ten eerste werkt XBMC tegenwoordig op veel meer apparaten dan alleen op de Xbox. Zo zijn er er versies van XBMC voor Android, Windows, Raspberry, iOS en een aantal andere besturingssystemen. Je kunt met Kodi films streamen en kijken op smartphones, tablets, laptops en smart-tv’s.

XBMC heet tegenwoordig Kodi.

XBMC heet tegenwoordig Kodi.

De tweede reden heeft ook te maken met het feit dat de naam XBMC niet in overeenstemming is met de functionaliteit van de software. Want naast film, tv-serie en muziek downloads kun je met het programma ook tv-series streamen, ondertiteling bij een film zoeken of artwork bij cd’s bekijken.

De merknaam XBMC is natuurlijk erg bekend maar om de functionaliteit en de ondersteunde besturingssystemen te benadrukken is toch besloten een nieuwe naam aan het gratis programma te geven. XBMC wordt dus gewoon doorontwikkeld onder een nieuwe naam, Kodi.

In ontwikkeling

De ontwikkelaars van Kodi werken hard aan een eerste definitieve versie van het programma. Binnen die ontwikkeling kwam vandaag bèta 3 van versie 14 van Kodi uit. In deze versie van Kodi geen grote wijzigingen voor gebruikers. Achter de schermen is er echter hard gewerkt aan stabieler maken van de Kodi software.

Wil je een gratis mediaspeler voor het afspelen van films, tv-series of muziek op een willekeurig apparaat? Download dan gratis deze bèta van Kodi via de link bovenaan dit artikel. Wil je een stabiele mediaspeler die door veel mensen wordt gebruikt? Download dan de een van de Final XBMC versies.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties

  • Berty

    bij het openen van een film krijg ik steeds de melding “controleer het log bestand voor details ” .Wat is er mis????????

  • willem

    Recentelijk heb ik kastje gekocht kodi X96. Op tv via wifi aangesloten. start ik hem op dan vraagt hij “welkom toe the pulse builds’. dan druk ik op remind later. druk op movies. krijg het scherm met vele 123 movies. druk ik op een film welke dan ook dan geeft hij de mededeling ” 123 movies fout,controleer het log voor meer informatie.
    Hoe los ik dit op?.