VirtualDJ 8.Je eigen muziek mixen met VirtualDJ 8

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.187 weergaven)
VirtualDJ 8.

VirtualDJ 8.

VirtualDJ 8 is een gratis programma om zelf muziek te mixen. Wil je aan de slag als DJ en ben je op zoek naar goede software? Dan is VirtualDJ een prima keus.

Mijn ervaringen met VirtualDJ 8 lees je in deze review van deze gratis DJ software. Wil je zelf eerst gratis muziek downloaden om mee te mixen? Lees dan deze handleiding.

Uiteraard heb ik VirtualDJ zelf gedownload en geïnstalleerd om te zien of het programma doet wat het beloofd. Nou ben ik zelf geen echte DJ maar gelukkig heb ik wel ontzettend veel mp3 bestanden om mee te mixen. Ik heb een uurtje gestoeid met VirtualDJ en ik ben onder indruk van de mogelijkheden en de eenvoud in het gebruik.

Als je VirtualDJ opstart krijg je onderstaand scherm te zien. Bovenaan in het scherm twee decks en daaronder een file-browser om mp3 bestanden mee te selecteren. Rechts van de file browser krijg je een informatiescherm over de track die je selecteert. Deze informatie wordt alleen getoond als de mp3 voorzien is van de juiste meta-informatie.

De interface van VirtualDJ 8 biedt ontzettend veel mogelijkheden voor het mixen van muziek.

De interface van VirtualDJ 8 biedt ontzettend veel mogelijkheden voor het mixen van muziek.

Via de file browser kun je muziek toevoegen aan een of aan beide decks. Heb je niet genoeg aan twee decks? Met behulp van de knop bovenin de menubalk kun je tot 6 decks toevoegen. Zo kun je dus muziek mixen met 6 tracks, samples of fragmenten van tracks tegelijkertijd.

Via de verschillende decks kun je op verschillende manieren de track die er op het deck staat mixen. Je kunt geluidseffecten toevoegen en je kunt de pitch, de key of het tempo van een track aanpassen. Ook kun je verschillende tracks eenvoudig mixen door het aantal beats per minute (BPM) gelijk te maken.

MP3 bestanden scratchen? Met VirtualDJ kan dat heel makkelijk.

MP3 bestanden scratchen? Met VirtualDJ kan dat heel makkelijk.

Andere mogelijkheden om zelf mp3 bestanden te mixen in VirtualDJ biedt VirtualDJ te over. Zo kun je scratchen, korte samples opnemen, de cue van een muziekbestand vastzetten en het volume van de verschillende decks aanpassen. Verder biedt VirtualDJ de mogelijkheid om tracks via een master-ingang als preview te beluisteren.

Tot slot

Wil je gratis software downloaden om je feestje te voorzien van een eigen muzikale mix? Dan is VirtualDJ een prima keuze. De tool biedt uitgebreide mogelijkheden waarmee zowel beginners als meer gevorderde gebruikers zelf muziek kunnen mixen.

Via de social mogelijkheden van VirtualDJ kun je er voor kiezen om de mixen die je gemaakt hebt gemakkelijk te delen met je vrienden. Maar ook kun je je mix opnemen als mp3 en deze zo verder verspreiden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.