beste software mp3 tags bewerkenMP3 Tag – MP3 Tags Bewerken

Geplaatst op: - bijgewerkt op (4.599 weergaven)

Als je veel muziek download van het internet en deze muziek afspeelt op je mp3 speler, iPhone of iPod verschijnt er in het scherm van je mp3 speler vaak extra informatie. Je ziet in het scherm bijvoorbeeld de artiest, het album of het genre van de muziek die je luistert. Deze informatie bij de muziek wordt opgeslagen in zogenaamde tags.

Het vervelende aan deze tags is dat sommige mensen ze gebruiken om er reclame voor zichzelf of hun website in te maken. Je ziet dit dan in plaats van de album titel een website of in plaats van het genre van de muziek een Twitter account. Gelukkig is er een simpele oplossing om de informatie in de tags van je muziek te wijzigen. Het beste gratis programma om de tags van muziek die je download te bewerken is het gratis programma ‘MP3Tag’. Met deze gratis software kun je eenvoudig tag bewerken.

beste software mp3 tags bewerken

MP3tag software interface

Deze gratis software is vooral erg goed omdat je ook automatisch de tags van je muziek kunt laten vullen of verbeteren. De software maakt hiervoor verbinding met databases op het internet die muziek informatie opslaan. MP3tag kijkt naar het mp3 bestand, probeert een match te vinden in een muziekdatabase en vult, zodra een match gevonden is, de tags van je muziek met die informatie.

MP3tag is helemaal gratis te downloaden op de website van de maker. De software kan overweg met .ogg, .wav, .aac en natuurlijk het beste formaat, .mp3. Naast het vullen van de tags kan het programma daarnaast ook nog de album cover van het internet downloaden. Helemaal automatisch en daarom erg handig.

Ben je op zoek naar software om het beheer van je muziek collectie nog eenvoudiger te maken? Download dan gratis de MP3tag software.

Update augustus 2014

De versie van MP3 tag die in dit artikel besproken wordt stamt uit 2012. Inmiddels is deze handige mp3 software alweer toe aan versie 2.62. Deze versie download je snel via de link naast dit artikel. In deze nieuwe versie van dit gratis programma voor het beheren van mp3 tags zitten veel verbeteringen en nieuwe mogelijkheden. Ook gaat het toevoegen van de correcte tags aan mp3 downloads sneller dan voorheen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie