GPlayer - video op iPadGPlayer – Video op iPad en iPhone

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.001 weergaven)

GPlayer - video op iPad

GPlayer

Met de opkomst van de iPad en iPhone is het steeds normaler geworden om snel een videootje te kijken op het scherm van een van beide Apple devices. Helaas is het afspelen van video-clips op iPad en iPhone niet altijd zo gemakkelijk als je zou denken. Gelukkig biedt de App-store van Apple uitkomst: je vindt daar de prima Gplayer video app om bijna alle videoclips te kunnen afspelen op je iPad en iPhone.

Let op!

Allereerst een tweetal opmerkingen over deze app. Ten eerste is de GPlayer app voor video op iPad en iPhone niet gratis te downloaden. Heel toevallig was er vorige donderdag een actie waardoor de app voor een dagje wel gratis te downloaden was, normaal gesproken kost deze echter € 2,69. Door deze actie kwam ik toevallig op deze prima video-software voor mijn iPad mini.

Daarnaast is de GPlayer software alleen beschikbaar voor iPad en iPhone. Om video te kijken op je computer of laptop verwijzen we je graag naar de VLC speler voor Windows, Apple Mac en Linux/Unix. Ook voor Android tablets zul je op zoek moeten naar andere media-speler software.

Video kijken met GPlayer

De GPlayer applicatie is vooral handig voor mensen die regelmatig een film downloaden via internet. Zoals je weet kom je dan regelmatig video’s tegen met als formaat .divx, xvid, .flv of .mp4. Al dit soort bestanden kun je in de regel niet zomaar openen met de standaard video-software je iPad of iPhone. Via GPlayer kun je bijna alle soorten video’s die op internet te vinden zijn afspelen.

Een ander voordeel van deze app voor video op je iPad en iPhone is het feit dat je gemakkelijk ondertiteling kunt toevoegen aan video’s. Je kunt een video downloaden van internet en hier vervolgens via Google losse ondertiteling bij zoeken. Met GPlayer combineer je deze twee bestanden tot een video. Hierdoor heb je nieuwe video’s met Nederlandse ondertiteling.

Uitproberen? Probeer dan GPlayer te downloaden via de app store op je iPad of iPhone. Ook kun je app installeren door via je iPad of iPhone de link naast dit artikel te volgen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.