LibreElecFilms, series en muziek kijken met LibreElec

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.111 weergaven)
LibreElec

LibreElec

LibreElec is een besturingssysteem waarin de populaire Kodi software is geïntegreerd. Het installeren van LibreElec is niet voor iedereen weggelegd. Dat is namelijk best een technische aangelegenheid.

Ben je niet vies van een experiment en heb je het geduld en de tijd om een uitgebreide installatiehandleiding te doorlopen? Dan is LibreElec een prima alternatief voor OpenElec of Emby.

LibreElec wordt ontwikkeld door een team ontwikkelaars die ook mee hebben gewerkt aan OpenElec. Vanwege onvrede uit de koers die OpenElec voer besloten zij om een eigen mediaspeler te ontwikkelen op basis van Kodi. Die ontwikkeling startte onder de naam LibreElec.

LibreElec is een mediaspeler die series, films en muziek kan afspelen en streamen via een netwerk.

LibreElec is een mediaspeler die series, films en muziek kan afspelen en streamen via een netwerk.

LibreElec is een besturingssysteem dat je moet installeren op een computer, laptop of mediaspeler waarna je via dit apparaat films en series kunt bekijken op een aangesloten monitor of televisie. Ook kun je met LibreElec bijvoorbeeld video’s streamen die op Youtube of Dailymotion staan.

Naast het kijken naar je video kun je met LibreElec via een aangesloten stereo-installatie of hi-fi set ook muziek luisteren. Zo kun je bijvoorbeeld radio streamen of muziek luisteren via ondersteunde streaming muziekdiensten. Onder andere Spotify en Deezer kun je gebruiken in combinatie met LibreElec.

LibreElec is een open-source programma. Dat biedt een aantal voordelen. Een van de voordelen is het feit dat gebruikers plugins kunnen ontwikkelen die extra functies bieden. Zo kun je eenvoudig Nederlandstalige ondertiteling toe laten voegen aan series en films en is het mogelijk om filmposters en andere informatie weer te laten geven bij films.

Wil je LibreElec downloaden? Dat kan via de link bovenaan deze pagina. De versie die je daar vindt is de versie voor Windows. Op de website van LibreElec vind je ook versies van het programma voor zowel Linux als OS X (Apple Mac). Ook vind je op de site een versie voor de Raspberry Pi en andere kleine mediaspelers.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties