XBMC Gratis DownloadenXBMC / Kodi downloaden – Gratis Media Center Software

XBMC Gratis Downloaden

XBMC

Als je een grote muziek- of filmcollectie hebt vergaard gedurende de jaren dan is er niets leuker dan deze met veel trots te kunnen presenteren aan je vrienden. Een lijst met mapjes op je laptop of computer spreekt dan niet zo tot de verbeelding. Een mooi overzicht, met foto’s van artiesten, dvd-covers en albumhoezen, is dan veel leuker om te laten zien.

XBMC is sinds eind vorig jaar van naam veranderd. De populaire software voor het luisteren naar muziek en het kijken van films heet nu Kodi. De functionaliteit van Kodi is dezelfde als die in XBMC al aanwezig was. Kodi wordt echter doorontwikkeld, voor XBMC is die ontwikkeling inmiddels stilgezet. Oude versie van XBMC kun je gewoon downloaden maar voor nieuwe functies is Kodi het aangewezen programma.

Gratis software om je muziek- en filmcollectie mooi te presenteren is de XBMC Media Center software. Maar naast het tonen van een mooi overzicht is de XBMC Media Center software vooral erg goed in het beheren van grote collectie’s van gedownloade en geripte muziek en films.

XBMC Gratis downloaden

De XBMC software kun je gratis downloaden op de website van de ontwikkelaars. Deze website vind je via deze link, maar ook vind je hem via de link naast dit artikel. XBMC Media Server komt in een groot aantal soorten en maten. Je kunt de software downloaden voor bijvoorbeeld Linux servers maar ook kun je XBMC gewoon installeren op je Windows computer of laptop. Tenslotte wordt uiteraard ook OSX ondersteund.

Andere varianten van XBMC zijn onder meer de versies voor Android smartphones en de versie voor de Raspberry pi. Uiteindelijk is er ook een XBMC Media Center software pakket dat je kunt installeren op je iPad of iPhone. Wil je precies weten welke besturingssystemen XBMC Media Center ondersteunt? Neem dan een kijkje op de website.

XBMC interface voor het beheren van al je media downloads

XBMC interface voor het beheren van al je media downloads

XBMC installeren

Het complete installatieproces van de XBMC media center software is vrij uitgebreid. Dat is dan ook de reden dat je op downloadcentrum.com geen complete handleiding zult vinden over problemen die je mogelijkerwijs tegenkomt tijdens de installatie van XBMC. Een goede bron voor installatieproblemen is uiteraard dit forumtopic op Tweakers.

Wil je snel van start gaan met de XBMC Media Center software? Dan is het leerzaam om de versie voor Windows te downloaden. De installatie hiervan is vrij simpel en na het installatieproces kun je op je computer al snel zien hoe XBMC van je media collectie een mooi overzicht maakt. Ook kun je dan gelijk beginnen met het bewerken van je media collectie. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van dvd-covers of het compleet maken van bepaalde albums.

Wil je je media collectie vervolgens laten zien op je televisie? Dan zul je via de videokaart van je computer, of een voor XBMC geschikte tv-kaart, je televisie aan moeten sluiten. Na het aansluiten van je computer kun je via de televisie je mediacollectie bekijken. Ook is het dan mogelijk om film downloads te bekijken op je televisie.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de XBMC media Center software? Neem dan een kijkje op de website van de ontwikkelaars. Ook kun je met Google zoeken naar meer informatie. Doordat XBMC de beste Media Center software is voor mensen die op zoek zijn naar uitgebreide mogelijkheden voor het beheren van grote collecties met films en muziek vind je veel informatie op internet.

Update

Inmiddels zijn er aan  aantal nieuwe versies voor XBMC verschenen. XBMC is inmiddels aangekomen bij versie 13.0. Dit is een final release voor de XBMC software. Je kunt hem downloaden via de website van de ontwikkelaars.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties