Soda PlayerFilms en series streamen met Sodaplayer

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.028 weergaven)
Soda Player

Soda Player

Films en series downloaden is niet helemaal meer van deze tijd. Netflix, Videoland, Youtube en NPO Start hebben een enorm aanbod aan online video die je legaal kunt streamen op je tablet, smart-tv of mobiel.

Maar kun je doen als je favo streaming diensten de serie of docu die je wil kijken niet aanbiedt? Dan kan downloaden een goed alternatief zijn. Vooral voor minder bekende series of films ben je vaak aangewezen op downloadwebsites. Vooral via Bittorrent is het aanbod aan alternatieve (en legale) films en series groot.

Video streamen met Soda Player

Het nadeel aan downloaden is dat je geduld moet hebben voordat je kunt kijken. Maar dan komt Soda om de hoek kijken. Met deze gratis software kun je downloaden en kijken tegelijkertijd. Verder biedt de Soda Player nog een groot aantal andere mogelijkheden die handig zijn voor het afspelen of luisteren van downloads.

Met Soda kun je een film kijken terwijl deze nog aan het downloaden is.

Met Soda kun je een film kijken terwijl deze nog aan het downloaden is.

De Soda Player werkt samen met torrent bestanden en magnet links. Deze kun je openen in de player waarna deze verbinding maakt met het Bittorrent netwerk. Vervolgens begint de player te streamen op het moment dat er voldoende peers gevonden zijn.

Soda werkt samen met een groot aantal tracker-technologieën waardoor je snel kunt streamen. En wil je streamen op je smart-tv? Dan kan dat ook met Soda. De tool ondersteunt namelijk Chromecast en Apple TV.

Naast de mogelijkheid om beeld- en geluidsmateriaal te streamen kun je Soda ook gebruiken als ‘standaard’ mediaspeler. Je kunt met het programma MKV, MP4, WMV bestanden afspelen. Ook met een normale DVD of muziek-cd weet het programma raad.

Tot slot

Wil je een serie, film of documentaire kijken die niet op Netflix of NPO Start staat? Dan ben je helaas alsnog aangewezen op een download via Usent of Bittorrent. Het nadeel daaraan is dat je pas kunt kijken als de download compleet is.

Met Soda Player is hier een oplossing voor. Je kunt met de tool een film of serie streamen via het Bittorrent protocol. De bediening van het programma is eenvoudig en de software is beschikbaar voor Windows 10 en Apple’s OS X. Verder is Soda ook een prima all-round mediaspeler.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

  • Floortje

    Er zijn best veel apps en programma’s die hetzelfde teweeg brengen. Allemaal weer met restricties en dergelijke. Sodaplayer biedt daar inderdaad een oplossing voor. Ook nog eenvoudig in gebruik. Top!