MusicBrainz Picard downloadenMP3 bestanden benoemen met MusicBrainz-Picard

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.338 weergaven)
MusicBrainz Picard downloaden

MusicBrainz Picard

Muziek downloads van internet zijn niet in alle gevallen van de juiste naam voorzien. Maar al te vaak hebben de tracks van een album alleen numerieke namen (1.mp3, 2.mp3).

Ook andere nietszeggende namen voor MP3 bestanden komen maar al te vaak voor. Datzelfde probleem geldt natuurlijk ook voor mensen die cd’s rippen naar MP3.

MusicBrainz-Picard is een programma waarmee je gemakkelijk nietszeggende MP3 bestanden automatisch goed kunt laten benoemen. Hiervoor wordt de uitgebreide MusicBrainz database gebruikt.

Daarnaast kun je met de tool mp3 bestanden die bij elkaar horen samenvoegen zodat ze een compleet album vormen. Ook hierbij geldt dat de bestanden nietszeggende namen mogen hebben.

Wist je dat…

In deze handleiding lees je hoe je een cd naar mp3 moet rippen.

Downloaden, installeren en gebruiken

MusicBrainz-Picard werkt erg eenvoudig. Ik heb zelf de Windows 10 versie van de tool geprobeerd. In deze bespreking lees je mijn ervaringen met MusicBrainz-Picard onder Windows 10. Je kunt MusicBrainz ook downloaden voor Apple Mac en Linux.

Na het downloaden en installeren via de link bovenaan deze pagina open je het programma via je Windows 10 bureaublad of via de link in het startmenu. Het startscherm van het programma verschijnt nu.

Via de menubalk kun je nu mp3 bestanden toevoegen via de ‘add’ knop. Selecteer een of meerdere bestanden en sleep deze naar de middelste kolom van de tool. Het programma zal nu automatisch de MP3 bestanden scannen en indien mogelijk deze van de juiste naam voorzien.

MusicBrainz-Picard gebruikt voor het herkennen van MP3 bestanden onder meer de lengte van een track en combinaties van bepaalde lengtes. Deze gegevens worden vergeleken met een online database waarna het programma automatisch bestanden op de juiste manier benoemt.

Ben je een muziekliefhebber die veel naamloze mp3 bestanden heeft? Dan is MusicBrainz-Picard de tool voor jou. Gemakkelijk en snel alle mp3 bestanden een juiste naam geven, wie wil dat nou niet?

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.