DivXWat is DivX

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.341 weergaven)
DivX

DivX

Wil je weten wat een DivX bestand is of wil je weten hoe je een DivX bestand onder Windows 10 moet afspelen? In deze ‘Wat is’ lees je het antwoord op deze vraag. Voor problemen met het afspelen van DivX bestanden vind je een goeie tip onderaan deze handleiding.

Wat is DivX?

DivX is een bestandsformaat waarin video kan worden opgeslagen. DivX bestanden zijn voorzien van een sterke compressie. Hierdoor kan in DivX bestand een video van hoge kwaliteit worden opgeslagen zonder dat je veel opslagruimte kwijt bent.

DivX bestanden worden vanwege het feit dat in hoge kwaliteit video kan worden opgeslagen veel gebruikt voor het aanbieden van films via internet. Als je een film download en deze heeft de extensie .AVI dan kun je er vanuit gaan dat dit een DivX bestand is.

DivX afspelen onder Windows 10

Om DivX bestanden af te spelen heb je maar weinig nodig. Een goede mediaspeler, VLC bijvoorbeeld, volstaat in de meeste gevallen om onder Windows 10 of Windows 8 een DivX bestand te kunnen bekijken.

In zeldzame gevallen geeft het afspelen van DivX bestanden problemen. Vaak komt dit door het ontbreken van, of problemen met, de benodigde DivX codec. Heb je een film download die problemen heeft met afspelen? Download en installeer dan bijvoorbeeld het K-Lite Codec Pack.

DivX of Xvid?

DivX was oorspronkelijk een illegale gemaakt algoritme voor het verkleinen van videobestanden. Hiervoor werd de MPEG-4 codec van Microsoft gehackt en aangepast. Na verloop van tijd besloot een bedrijf om een eigen DivX algoritme te maken.

Dit legale algoritme werd DivX 4 genoemd. De ontwikkelaars van het originele algoritme waren het niets een met de koers van DivX 4 en daarom werd de Xvid codec gemaakt. Dit is een prima alternatief voor DivX. De kwaliteit van DivX en Xvid ontloopt elkaar niet.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.