Wat is een .ogg bestandWat is een .ogg bestand?

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.442 weergaven)
Wat is een .ogg bestand

.Ogg

Als je muziek download van internet dan kom je af en toe muziekbestanden tegen in het .ogg formaat. Wil je weten wat een .ogg bestand is en hoe je zo’n bestand moet openen? Check dan mijn ‘wat is’-handleiding.

Allereerst antwoord op de vraag wat een Ogg bestand niet is. Een ogg bestand wordt door veel mensen geassocieerd met muziekbestanden in hoge (lossless) kwaliteit. Toch is een Ogg bestand niet alleen een formaat voor het opslaan van digitale muziek. Maar wat is een Ogg bestand dan wel?

Het Ogg formaat is geintroduceerd als open standaard voor het opslaan van multimedia bestanden. Dit betekent dat een Ogg bestand door iedereen die dat wil gebruikt kan worden om muziek en beeldmateriaal in op te slaan.

Ogg bestanden worden niet beschermd door patenten voor het opslaan en afspelen van multimediabestanden. Ogg bestanden kun je daarom openen met een vrijwel elk programma voor het maken, bewerken en afspelen van multimediabestanden.

Waarom een Ogg bestand?

Het gebruiken van een Ogg bestand biedt een aantal voordelen. Zo kun je een eenmaal gemaakt Ogg bestand openen met elk programma dat geschikt is voor het afspelen van beeld- en geluidsmateriaal.

Verder is een Ogg bestand speciaal gemaakt voor het afspelen van streaming media. Wil je muziek luisteren via internet of online een tv-serie kijken? Veel servers die dit soort diensten aanbieden gebruiken het Ogg formaat.

Verder kunnen bestand met het Ogg bestandsformaat ook ondertiteling bevattten en is het mogelijk om Ogg bestanden op verschillende soorten devices worden afgespeeld. Zo ondersteunen smartphones, tablets en ontzettend veel programma’s het Ogg formaat.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.