Een MSI bestand openenWat is een MSI bestand?

Geplaatst op: - bijgewerkt op (4.590 weergaven)
Een MSI bestand openen

MSI bestand

Als je gratis software voor Windows download dan kom je regelmatig bestanden tegen met de extensie MSI. Wil je weten wat een MSI bestand is, of je een MSI bestand veilig kunt openen en hoe je met een MSI  bestand software kunt installeren? In deze handleiding lees je een antwoord op deze vragen.

Wat is een MSI bestand?

Een MSI bestand is een bestand met daarin een programma. Dit programma kan alleen worden geïnstalleerd via de Microsoft Installer. Een MSI bestand is dan ook vernoemd naar deze tool. Een MSI bestand kan alleen geopend worden onder Windows, voor Apple Mac en Linux zijn er geen programma’s om MSI bestanden te openen.

De Microsoft Installer wordt standaard meegeleverd met Windows 10, Windows 8 en Windows 7. Maar ook oudere versies van het besturingssysteem beschikken over de Microsoft Installer. De Microsoft Installer staat in de system32 map van Windows. Wil je tool opstarten? Gebruik dan dit pad: c:/windows/system32/msiexec.exe.

Is een MSI bestand veilig en virusvrij?

Alle uitvoerbare bestanden zijn in potentie een gevaar voor de veiligheid van je computer of laptop. Dus of je nu een .exe, een .bat of een .msi hebt gedownload: wees er zeker van dat dit bestand veilig is.

Heb je een MSI bestand gedownload en twijfel je over de veiligheid van dit bestand omdat je denkt dat er een virus in zit? Dan is het verstandig om eerst je virusscanner te gebruiken om het MSI bestand op virussen te controleren.

Hoe moet je een MSI bestand installeren?

Als je een MSI bestand hebt gedownload dan kun je deze installeren door het bestand te openen. Omdat Windows de extensie .msi herkent gebruikt het systeem standaard de msiexec.exe tool om het bestand te openen.

De installatie van het programma dat is ingepakt in een msi-bestand start gelijk nadat je het bestand hebt geopend. In de meeste gevallen zal de installatie van een MSI bestand geen problemen geven. Is dat toch het geval? Dan is het verstandig om de ontwikkelaar een mailtje te sturen.

Tot slot

MSI bestanden zijn dus simpelweg installatiebestanden voor het toevoegen van software aan Windows. Wil je een MSI openen met een ander programma dan het standaard met Windows meegeleverd MSIEXEC? Dan kun je ook 7Zip gebruiken, deze gratis software kan MSI bestanden openen en uitvoeren.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.