Gratis online muziek downloaden met TubidyTubidy: online gratis muziek downloaden

Geplaatst op: - bijgewerkt op (212.473 weergaven)
Gratis online muziek downloaden met Tubidy

Tubidy

Als je gratis muziek wil downloaden op internet dan kan dat op een groot aantal manieren.

Je hebt download-programma’s om muziek te downloaden via Bittorrent of via Usenet.

Ook op andere manieren kun je gratis muziek downloaden op je computer of laptop.

Muziek downloaden op je smartphone of tablet

Om muziek te downloaden op je smartphone of tablet is het aanbod aan software om gratis muziek te downloaden een stuk kleiner. Gelukkig is er wel een handig online app die je kunt gebruiken om muziek te downloaden op mobiel. Met Tubidy kun je online gratis muziek downloaden via wifi en mobiel internet direct naar je smartphone!

Ik wil nu gratis muziek downloaden

Gratis muziek downloaden met Tubidy

Om muziek te downloaden met Tubidy volstaan een drietal zaken. Meer dan:

  1. een smartphone of tablet met Android,
  2. een werkende internetverbinding
  3. en een geopende browser op je smartphone,

heb je niet nodig om nu te beginnen met het snel downloaden van muziek op je smartphone. Daarnaast is het voor het downloaden van muziek via mobiel internet verstandig om voldoende data-tegoed te hebben. Heb je een prepaid abonnement of een abonnement met een kleine databundel dan kan het downloaden van muziek via Tubidy alsnog veel geld kosten.

Hoe moet het?

Om gratis muziek te downloaden met Tubidy moet je allereerst naar de Tubidy website surfen. Deze site is bereikbaar via de link naast deze handleiding. Je krijgt dan een simpele website te zien met bovenaan een zoekvak.

In dit zoekvak kun je de naam van een liedje, artiest of album intypen. Na het klikken op ‘search’ krijg je vervolgens een groot aantal liedjes te zien die je kunt downloaden in mp3 of mp4 formaat.

Waar komt de muziek vandaan?

Tubidy gebruikt voor haar muziek-downloads video-websites als Vimeo, Liveleak en Youtube. De liedjes die je gratis downloaden via Tubidy zijn dan ook afkomstig van deze websites.

Tubidy zet de video-bestanden om in mp3 bestanden zodat je deze op je smartphone als muziek kunt beluisteren. Daarnaast kun je met Tubidy ook muziek-video’s downloaden op je smartphone of tablet.

Populaire muziek downloaden

Naast zoeken op artiest, album of track-titel kun je via de Tubidy site ook kijken welke tracks populair zijn bij andere mensen. Ook is het mogelijk om de laatste toevoegingen aan de Tubidy website te bekijken. Dit zijn beide goede manieren om snel leuke muziek te downloaden als je zelf niet weet wat voor muziek je wil luisteren.

Is Tubidy legaal of illegaal?

Omdat Tubidy muziek-video’s van video-websites omzet naar mp3 bestanden die vervolgens direct naar de gebruiker worden verstuurd lijkt Tubidy een legale dienst: het bedrijf slaat namelijk zelf geen mp3 bestanden op  haar server op.

Aan de andere kant is bekent dat Youtube het haar gebruikers verbiedt om muziek te downloaden van de Youtube website. Het illegaal of legaal zijn van de Tubidy muziekdienst is dan ook onduidelijk.

Wil je snel gratis muziek downloaden op je smartphone of Android tablet dan is Tubidy een prima keuze. Zolang de website bereikbaar is en zolang de site werkt lijkt het gebruik van Tubidy legaal. Het gebruik van Tubidy is echter geheel voor eigen risico.

Tot slot

Bron: gratismuziekdownload / tubidy

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 reacties