Gratis software downloaden: Tribler.Tribler software – anoniem downloaden via Bittorrent

Geplaatst op: - bijgewerkt op (5.180 weergaven)
Gratis software downloaden: Tribler.

Tribler

Tribler is een relatief nieuwe en onbekende Bittorrent-client die zijn oorsprong in Nederland vindt. In tegenstelling tot andere Bittorrent-programma’s biedt Tribler de mogelijkheid om anoniem te downloaden met Bittorrent. Daarnaast biedt Tribler ook de mogelijkheden die uTorrent of Frostwire bieden: Tribler is daarmee een goed alternatief voor mensen die gratis willen downloaden met Bittorrent maar die nog geen geschikte software hebben gevonden.

In de nieuwste versie van Tribler is de mogelijkheid tot anoniem downloaden standaard geactiveerd. In deze versie (6.4 van Tribler) zit end-to-end encryptie standaard ingebakken. Hiermee is het verkeer dat mensen die films, muziek of tv-series downloaden genereren niet te herleiden tot een enkele computer. Daarnaast is het internet-verkeer dat downloads maken ook niet te herleiden.

Om anoniem te kunnen downloaden werkt Tribler met technologie die vergelijkbaar is met TOR. De software maakt geen gebruik van servers van TOR en is daarmee dus onafhankelijk van dat programma. Om de mogelijkheden voor anoniem downloaden verder te ontwikkelen heeft Tribler een team van specialisten die werken aan encryptie.

Pirate Bay Offline: meer mensen downloaden Tribler

Sinds de Pirate Bay offline is gegaan kent het aantal actieve gebruikers van Tribler een forse piek. Het aantal mensen dat deze software gratis downloaden bedroeg de afgelopen week bijna 10.000. In de hele maand december kent Tribler 20.000 nieuwe gebruikers. Het lijkt erop dat mensen die willen downloaden van internet geen enkel risico meer willen lopen en daarom voor anonieme downloadprogramma’s gaan.

Naast Tribler kun je overigens ook op andere manieren anoniem downloaden. Zo is het met de Spotnet software om te downloaden via nieuwsgroepen mogelijk om via SSL te downloaden. Daarmee kan iemand die meekijkt op jouw verbinding niet zien wat je aan het downloaden bent. Je usenet provider kan natuurlijk wel zien wat je download: en daarmee is anoniem downloaden via SSL en Spotnet minder anoniem dan via de Tribler software.

Wil je de Tribler software gratis downloaden? Dan kan dat via de link naast deze pagina. Je download daar versie 6.4. van Tribler. Wil je Tribler gebruiken om op Apple Mac of Linux computers anoniem te downloaden? Bezoek dan de Tribler website voor versies die die besturingssystemen ondersteunen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties