Spotweb logoSpotweb – Spotnet via internet

Geplaatst op: - bijgewerkt op (19.007 weergaven)
Spotweb logo

Spotweb logo

Spotnet en in mindere mate Spotlite zijn in Nederland erg populaire programma’s om films, muziek en series mee te downloaden van internet.

Naast Spotnet en Spotlite kun je ook downloaden via nieuwsgroepen met Spotweb, een versie van Spotnet die werkt via de browser.

Spotweb is een ingewikkelder programma dan Spotnet en Spotlite. Vooral de installatie is vrij lastig. Wil je weten hoe je met Spotweb kunt downloaden van internet en hoe je het programma moet installeren? Lees dan onze handleiding.

Heb je vragen over het gebruik van Spotweb of loop je tegen problemen aan tijdens de installatie? Stel dan je vragen onderaan deze pagina.

Systeemeisen Spotweb

Om Spotweb te kunnen installeren moet je een server tot je beschikking hebben die ondersteuning biedt voor PHP en MySQL. Die twee programma’s (of eigenlijk scripttaal en database-systeem) behoren tot de standaard systeemeisen van Spotweb. Verder moet je server draaien op Apache, een besturingssysteem voor webservers, en moet de Apache installatie zijn uitgebreid met de volgende modules. De meeste webservers op basis van Apache hebben deze modules standaard geactiveerd.

 • OpenSSL
 • Ctype
 • Xml
 • Zlib
 • Gd

Spotweb downloaden en installeren

De installatie van Spotweb is een technische klus die enige ervaring vraagt in het werken met servers, php-bestanden en database-opdrachten. De stappen zoals ze in deze handleiding zijn beschreven zien er simpel uit: heb je echter geen ervaring met het installeren van de Spotweb vraag dan eerst iemand om hulp. Net zoals alle handleidingen is het gebruik van deze handleiding uiteraard op eigen risico.

Het downloaden van Spotweb is erg gemakkelijk. Gebruik daarvoor de link bovenaan deze pagina. Je download via die link een zip-bestand met daarin alle bestanden die je nodig hebt voor een Spotweb installatie. Pak de bestanden uit en plaats deze in de root van je webserver. Je kunt voor het uitpakken gewoon de standaard windows-verkenner gebruiken. Het verplaatsen van de bestanden gaat het makkelijkst via FTP.

Maak nu een database aan via het control-panel van je website. Noem deze database Spotweb. Je hoeft in deze Spotweb database nog geen tabellen te plaatsen. Ook hoe je geen informatie in de Spotweb database te zetten. De volgende stap bestaat uit het openen van het install.php bestand in de root van je webserver. Heb je de Spotweb bestanden in een andere directory geplaatst? Navigeer dan naar die directory en open het bestand install.php.

Is je webserver goed ingesteld en heb je de database goed geinstalleerd? Dan volstaat nu het volgen van de stappen in de wizard die je opent via het install.php bestand. Heb je alle stappen goed doorlopen? Dan zal Spotweb automatisch verbinding maken met Usenet en daar de beschikbare spots downloaden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 reacties

 • Henk

  Ik zit bij mijndomein. Heb in mijn private map een map Spotweb gemaakt. Alles uitgepakte files daarna toe gekopieerd.
  Wil ik nstall.php openen dan gebeurt er niks. Hoe nu verder? Jammer dat er geen uitgebreide handleiding is.
  Groet,
  Hemk

 • ik kan wel muziek downloaden maar geen films sinds een week daarvoor ging het goed

 • PAul

  Ik heb een update gedaan van window7 naar window10.
  Onder windows7 werkte spotweb probleemloos. Onder windows10 niet meer. Ik krijg onderstaande foutmelding :

  Unable to connect to database:
  SQLSTATE[HY000] [2002] Can’t connect to local MySQL server through socket ‘/var/run/mysqld/mysqld.sock’ (111)

  Please make sure your database server is up and running and your connection parameters are set