Sopcast - Live en Gratis sport kijkenVoetbal kijken op internet met Sopcast

Geplaatst op: - bijgewerkt op (10.899 weergaven)
Sopcast - Live en online sport kijken

Sopcast

Sopcast is een programma dat veel gebruikt wordt door mensen die graag online sport willen kijken via een live-stream op internet. Wil jij Eredivisie voetbal, Formule 1, tennis of wielrennen kijken via een live-stream? Download en installeer dan het gratis programma Sopcast.

Over enkele weken begint het WK voetbal in Rusland. Met behulp van Sopcast kun je eenvoudig het WK 2018 streamen. Maar ook tennis, wielrennen en de Formule 1 wordt aangeboden op het Sopcast netwerk.

In deze Sopcast handleiding vertel ik je allereerst waar je dit handige programma gratis kunt downloaden. Verder vertel ik je alles over het instellen van Sopcast en leer je hoe Sopcast kunt gebruiken om voetbal te kijken op internet.

Sopcast downloaden

Sopcast werkt ook onder Android.

Sopcast werkt ook onder Android.

Om live naar sport te kijken met Sopcast moet je eerst het programma downloaden. Dat kan via de link naast dit artikel.

Op de download-pagina voor Sopcast vind je de cliënt voor een groot aantal besturingssystemen. Uiteraard zijn er versies beschikbaar voor Windows en OS X. Maar ook op je Android smartphone kun je live voetbal kijken met Sopcast.

Wil je Sopcast gebruiken op je smartphone of tablet? Je vindt de Sopcast cliënt ook in de Play Store. Het downloaden en installeren van Sopcast op Android is op Android dan ook helemaal gemakkelijk.

Naast een programma voor het streamen van sportwedstrijden kun je met de Android app van Sopcast ook mediabestanden die lokaal zijn opgeslagen afspelen. En daarnaast kun je ook ‘gewone’ tv-uitzendingen afspelen. De schermafbeelding hiernaast is afkomstig uit de Android versie van Sopcast.

Sopcast installeren

Na het downloaden, dat snel gaat; Sopcast is maar een klein programmaatje, moet je de software installeren. Open het bestand je hebt gedownload en doorloop de installer door op next te klikken tussen.

Het is aan te raden om Sopcast op een schijf of partitie te installeren die genoeg vrije ruimte heeft. In principe streamt het programma natuurlijk beelden van internet. Maar omdat Sopcast P2P technieken gebruikt wordt er ook een flinke hoeveelheid schijfruimte gebruikt op het moment dat je sportwedstrijden online kijkt.

Sopcast biedt via 'live channels' een groot aantal livestreams van voetbal- race en andere sportwedstrijden.

Sopcast biedt via ‘live channels’ een groot aantal livestreams van voetbal- race en andere sportwedstrijden.

Let op:

Let tijdens het installeren van Sopcast goed op dat je geen ongewenste extra’s installeert. Zo komt het installatiebestand af en toe met een Ask-Toolbar en ook wordt er af en toe gevraagd of je je startpagina wil veranderen. Weiger alle extra’s en laat Sopcast geen instellingen veranderen is mijn advies.

Hoe moet je streamen met Sopcast?

Als de installatie van Sopcast succesvol is afgerond kun je vervolgens beginnen met het live kijken van sport via internet. Volg hiervoor de volgende stappen:

 1. Open de Sopcast software door dubbel te klikken op het pictogram
 2. Login als anonieme gebruiker; je hoeft je absoluut niet te registeren
 3. Selecteer het tabblad ‘Live Channels’ (live kanalen)
 4. Kies in de lijst met zenders voor de zender die de sport uitzendt die jij graag wil zien
 5. In de meeste gevallen zal Sopcast nu beginnen met het streamen

Omdat Sopcast online sport streamt via een p2p protocol kan het beeld soms haperen. In dat geval zijn er onvoldoende mensen die beeld verder verspreiden. Een paar ogenblikken geduld kunnen genoeg zijn, vaak werkt het beeld dan weer zonder haperen.

Voetbal kijken?
Wil je online voetbal kijken met Sopcast ? Dan vind je op verschillende websites een uitgebreidere handleiding die specifiek geschreven is voor mensen die live voetbal willen kijken via internet. Google is in dit soort gevallen je beste vriend…;-)

Hoe werkt Sopcast?

Sopcast biedt uitgebreide mogelijkheden om via internet te kijken naar een groot aantal live sporten: en dat in hoge kwaliteit. Zo kun je met Sopcast voetbal kijken op internet en ook Formule 1 wedstrijden worden live aangeboden. Maar hoe werkt Sopcast nu precies?

Sopcast is al jarenlang een bekende naam in de wereld van online tv. Via de Sopcast software en het bijbehorende p2p protocol wordt in Nederland al jarenlang voetbal gekeken. Ook voor het online kijken naar andere sporten, zoals basketbal, zwemmen en schaatsen wordt Sopcast veel gebruikt.

Sopcast werkt op basis van livestreams van sportwedstrijden die worden uitgezonden in China en andere landen buiten Europa. Een groot aantal inwoners van deze landen kijkt via Sopcast naar deze wedstrijden omdat ze geen kabel-tv hebben.

Door via Sopcast te kijken laten ze ook andere mensen meekijken. Sopcast is namelijk, net zoals Bittorrent, een programma dat werkt op basis van p2p techniek. Maar niet alleen mensen in deze landen kunnen meekijken. Zolang je de beschikking hebt over internet kun je met Sopcast live sport streamen, voetbal, formule 1, schaatsen of wielrennen: Sopcast downloaden en live kijken maar!

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

 • Jacky Neele

  Hallo,
  ik zoek de software van printmaster maar kan dit niet meer vinden, heeft U enig idee waar ik deze kan downloaden? is voor windows 10

  Dank