TV-series downloaden SickbeardSickbeard – TV-Series downloaden en beheren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (15.994 weergaven)
TV-series downloaden Sickbeard

Sickbeard

Sickbeard is een gratis programma dat een handige oplossing biedt voor iedereen die graag automatisch nieuwe aflevering van tv-series wil downloaden. 

Sickbeard werkt in de browser van je computer. Via de interface van het downloadprogramma kun je aangeven welke series je graag wil downloaden.

Sickbeard zorgt vervolgens voor een automatisch download van nieuwe afleveringen op het moment dat deze beschikbaar komen. Desgewenst voegt de tool zelfs Nederlandse ondertiteling toe.

Sickbeard is handig, maar ingewikkeld

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is Sickbeard een ontzettend handig programma. Toch kent het programma een groot nadeel. De installatie en opzet van Sickbeard is namelijk relatief ingewikkeld. Zo moet je een apart programma installeren waarmee Sickbeard kan downloaden (denk aan SABnzbD of uTorrent).

Tip:

Snel en simpel downloaden? Spotnet is de beste keus!

Ook moet je aparte software gebruiken om mediabestanden af te spelen. En daarmee is Sickbeard geen alles-in-1 oplossing voor het downloaden en kijken van tv-series.

Het programma is meer bedoeld als tussenliggende laag met daarbij een focus op het zoeken en downloaden van tv-series.

Waar download Sickbeard?

Je vraagt je misschien af op wat voor manier Sickbeard nu eigenlijk download.
Daar is een simpel antwoord op: Sickbeard biedt goede ondersteuning voor downloaden van Usenet en Nieuwsgroepen.
Daarnaast wordt het programma standaard ontwikkeld met beperkte ondersteuning voor downloaden via uTorrent.

Voor- en nadelen

De nadelen van de Sickbeard software wegen niet op tegen de vele voordelen. Zo is het programma allereerst gratis te downloaden via de website van de ontwikkelaars. Daarnaast is het programma open-source. Dat betekent dat iedereen de software naar eigen wens mag bewerken.

Daarnaast wordt open-source software vaak snel uitgebracht op diverse platformen. Zo draait het programma ook op Apple Mac, Unix, Linux en natuurlijk Windows computers. Handig is ook dat je Sickbeard kunt installeren op je NAS. Zo is er Sickbeard software ontwikkeld voor Synology, QNAP en Netgear NAS systemen.

Hoe moet je Sickbeard installeren?

De installatie van Sickbeard lijkt gemakkelijk. Deze kent volgende de site slechts 3 stappen. Helaas is de praktijk ingewikkelder. Het installeren van alleen de Sickbeard software op een Windows computer is inderdaad gemakkelijk. Maar voordat de software echt werkt moet je een groot aantal andere stappen doorlopen.

Zo moet je bijvoorbeeld SABnzbD installeren om ervoor te zorgen dat Sickbeard ook echt kan gaan downloaden. Daarnaast moet je instellen welke tv-series Sickbeard moet zoeken en moet je opgeven welke sites het programma kan gebruiken om naar NZB bestanden te zoeken die SABnzbD kan gebruiken.

Tijdens het instellen van de filters voor tv-series die Sickbeard voor jou moet downloaden kun je aangeven welke serie je wil downloaden. Daarnaast kun je aangeven of er ondertiteling bij moet zitten en zoja of deze ondertiteling dan in het Nederlands, Engels of in een andere taal moet zijn. Ook kun je filteren op seizoen, aflevering of bijvoorbeeld hoofdrolspelers.

Voor het terugvinden van dit soort informatie is Sickbeard afhankelijk van de naam van het bestand waarmee gedownload gaat worden. Is in de bestandsnaam van het NZB bestand van jouw favoriete tv-serie niet aangegeven of het een Nederlandse ondertiteling heeft? Dan zal Sickbeard deze download overslaan.

Wil je hulp bij het installeren van Sickbeard? Bezoek dan de forums op de site van de ontwikkelaars. Ook via Google vind je veel extra hulp tijdens het installeren van Sickbeard op je computer, laptop of NAS-systeem.

Sickbeard installeren is lastig, maar te doen.

Sickbeard installeren is lastig, maar te doen.

Conclusie

Sickbeard is een handig programma voor mensen die veel tv-series downloaden en die ook nog eens van een experiment houden. Het installeren van Sickbeard kent namelijk een aantal relatief ingewikkelde stappen.

Is het gelukt om Sickbeard werkend te krijgen (en dat lukt echt wel als je er de moeite voor neemt ;)) dan heb je een prima oplossing om gemakkelijk en snel leuke tv-series te downloaden.

NB: het downloaden van tv-series kan illegaal zijn. Wij promoten dan ook het downloaden van tv-series niet, Sickbeard is wel een erg handig programma waarover je op downloadcentrum.com natuurlijk leest.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie