QBittorrentQBittorrent downloaden

Geplaatst op: - bijgewerkt op (12.658 weergaven)
QBittorrent

QBittorrent

Qbittorrent is een van de bekendere downloadprogramma’s voor het Bittorrent protocol. In deze review bespreek ik deze freeware tool waarmee je gemakkelijk films, series en muziek kunt downloaden. 

Software voor het downloaden via P2P tecnieken zijn er in soorten en maten. QBittorrent is niet de enige tool voor het up- en downloaden via Bittorrent: het aanbod aan Bittorrent software is enorm.

Welke Bittorrent-client voor jou de beste is hangt af van je wensen. In deze handleiding bespreken we qBittorrent een lichtgewicht programma zonder reclame. Je kunt qBittorrent nu downloaden via de link naast deze pagina.

Freeware en shareware

Veel software om te downloaden via Bittorrent wordt onder een freeware of shareware licentie aangeboden. Grootste voordeel van freeware en shareware is natuurlijk dat je er niet voor hoeft te betalen. Ook QBittorrent is zo’n gratis programma.

De ontwikkelaars van qBittorrent brachten vandaag een nieuwe versie uit van dat programma. Doordat de software onder een GPL (open-source) licentie wordt uitgebracht kun je QBittorrent downloaden voor veel verschillende besturingssystemen waaronder Windows, Linux en OS X.

Waarom QBittorrent?

QBittorrent is een prima keuze voor mensen die tv-series, films of games willen downloaden via het bittorrent protocol. Zowel de installatie als het gebruik van de software is erg eenvoudig. En loop je toch tegen problemen aan? Dan vind je op internet meer dan genoeg hulp bij het oplossen van problemen.

QBittorrent is vooral een van de beste downloadprogramma’s voor Bittorrent omdat het geen extra software meelevert tijdens de installatie. Veel andere programma’s, denk aan Vuze of Frostwire, proberen je tijdens de installatie adware te laten installeren. Die adware vertraagt je computer en is dus overbodig.

Wie ontwikkelt QBittorrent?

QBittorrent wordt al sinds 2006 ontwikkeld door de Franse student Christophe Dumez. Hij begon in maart van dat jaar met de ontwikkeling van qBittorrent. Inmiddels verricht hij niet alleen meer al het werk aan QBittorrent. Samen met een actieve gemeenschap worden regelmatig nieuwe versies van QBittorrent uitgebracht.

Toen enige jaren geleden versie 2.0 van het downloadprogramma werd uitgebracht werden de overeenkomsten met µTorrent duidelijk zichtbaar. Zowel qua mogelijkheden als qua interface heeft qBittorrent veel weg van die download software.

Nieuw in de laatste versie van qBittorrent is een aantal nieuwe schermen. Zo is het scherm voor het toevoegen van torrent bestanden, de index bestanden waarmee je via Bittorrent films, software en muziek kunt downloaden, aangepast.

Ook kan er nu gekozen worden waar je download opgeslagen moet worden als je download via een magnet link. Helaas is de allernieuwste versie van qBittorrent nog niet te downloaden voor Windows computers. Andere besturingssystemen worden wel ondersteund. NB, inmiddels werkt de nieuwste versie van qBittorrent gewoon op Windows.

downloaden met bittorrent en het qbittorrent downloadprogramma

de interface van het qBittorrent download programma voor het downloaden van films, muziek, software en andere bestanden via Torrent en Magnet bestanden.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 reacties