GroovedownGrooveDown – Muziek downloaden

Geplaatst op: - bijgewerkt op (13.801 weergaven)

Door onbekende reden is Groovedown niet langer beschikbaar. Deze handleiding blijft uit puur nostalgische redenen beschikbaar.

Groovedown

Groovedown

Groovedown is een gratis programma waarmee je gratis muziek kunt downloaden van muziek streaming dienst GrooveShark.

Grooveshark is een populaire plek waar artiesten nieuwe muziek delen met hun fans. Ook is het handig om muziek te delen met andere mensen. Nadeel van Grooveshark is dat je de muziek die geplaatst is niet gratis kunt downloaden. En daar komt Groovedown dus om de hoek kijken.

Als je regelmatig muziek plaatst op die website dan kan het handig zijn om deze er met Groovedown weer vanaf te halen. Grooveshark biedt namelijk zelf geen download-mogelijkheid. Met Groovedown kun je muziek downloaden van Grooveshark en deze vervolgens als mp3 op je computer of laptop opslaan. Deze mp3 bestanden kun je vervolgens op je mp3-speler, smartphone of computer afspelen.

Groovedown is beschikbaar als gratis download voor zowel Windows, Apple en Linux. Je kunt de software dus breed inzetten. De download is slechts enkele megabytes groot en ook de installatie spreekt voor zich. Vergeet tijdens het installeren van Groovedown niet om te kiezen voor een aangepaste installatie. Je kunt dan namelijk de toolbar-installatie uitschakelen.

Groovedown gebruiken

Het gebruik van Groovedown is erg eenvoudig. Na het installeren van de software moet je het programma voor de eerste keer opstarten. In het scherm dat zich dan opent kun je aangeven welk liedje of muziek van welke artiest je gratis wil downloaden. De software geeft dan aan welke muziek beschikbaar is om te downloaden. In het scherm hieronder zie je Groovedown in werking tijdens het zoeken van een gratis muziek download.

Muziek downloaden met Groovedown

Muziek downloaden met Groovedown

Om de muziek te downloaden kun je nu dubbelklikken op de liedjes van jouw keuze. Deze worden vervolgens automatisch gedownload. De vorderingen in het downloaden van de muziek kun je in de gaten houden in het tabblad ‘Downloadlist’ van Groovedown. Wil je meer informatie over Groovedown? Bezoek dan de website die de ontwikkelaar bijhoudt. Ook op gratismuziekdownload.nl lees je meer over Groovedown.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 reacties

 • martijn

  Op de website van Groovedown vindt je trouwens ook handleidingen over het gebruik van deze gratis software.

 • san1985

  Kun je met groovedown ook muziek streamen? Ik begrijp namelijk het verschil tussen grooveshark en groovedown niet helemaal. kan het oop op mijn iPhone bijvoorbeeld?

  • martijn

   Groovedown is bedoeld om muziek downloaden van Grooveshark. Je kunt mp3 bestanden maken van muziek op grooveshark die je vervolgens via andere software kunt afspelen op je iPhone of Android smartphone. Groovedown heeft niets met muziek streamen te maken, wel met muziek downloaden dus 🙂

 • Tj.otter

  waar kan groovedown downloaden in een versie die wel werkt.

 • Inge

  Vraag: Ik heb muziek gekocht van een artiest. Nu krijg ik het na downloaden open via Groove maar zie nergens hoe ik het op mn MP3 speler kan zetten.

  Wie weet wat ik moet doen?