download software frostwireFrostwire downloaden – gratis Bittorrent software

Geplaatst op: - bijgewerkt op (29.119 weergaven)
download software frostwire

frostwire

Gratis software om programma’s, muziek en films te downloaden is er meer dan genoeg. Voor elk besturingssysteem vind je wel een programma waarmee je op verschillende manieren gratis kunt downloaden. Een van de software programma’s om gratis films en muziek mee te downloaden is Frostwire.

Frostwire = Limewire?

Frostwire werd oorspronkelijk ontwikkeld als spin-off op de Limewire download software. Toen de ontwikkelaars van dat pakket gedwongen werden om code toe te voegen die illegaal downloaden onmogelijk zou moeten maken werd als antwoord daarop door een deel van het ontwikkelteam van Limewire Frostwire ontwikkeld.

Frostwire is open-source

Doordat Frostwire geschreven is in Java betekent dit dat je het programma kunt downloaden voor bijna alle besturingssystemen. Frostwire werkt probleemloos onder Windows 10 en oudere versies van Windows. Maar ook op Apple Mac, Linux, Android en OS X kun je Frostwire downloaden, installeren en gebruiken om gratis te downloaden.

Het startscherm van Frostwire op OS X voor Apple Mac.

Het startscherm van Frostwire op OS X voor Apple Mac.

Uitbreiden met plugins

Ander voordeel van een open-source downloadprogramma is het feit dat veel mensen zelf uitbreidingen voor Frostwire ontwikkelen. Veel van deze uitbreidingen vind je terug via Google maar ook via de Frostwire website kun je veel plugins voor Frostwire gratis downloaden.

Voorbeelden van plugins voor Frostwire

Ontwikkelaars hebben een groot aantal plugins voor Frostwire ontwikkeld. Hieronder voorbeelden van plugins voor Frostwire:

  • Er een iTunes plugin om gratis muziek te downloaden via iTunes. Je download natuurlijk niet rechtstreeks, maar wel kun je in iTunes luisteren of je bepaalde muziek leuk vindt;
  • er is een plugin beschikbaar die het mogelijk maakt om snel muziek, films of tv-series te downloaden;
  • pok voor het automatisch downloaden van Nederlandse ondertiteling bij films en tv-series is een plugin voor Frostwire beschikbaar.

Let op tijdens de installatie van Frostwire

De Windows versie van Frostwire komt samen met een gratis stukje ongewenste software. Je moet tijdens de installatie even de optie ‘Ask toolbar installeren’ uitvinken om dat te voorkomen.

Naast de Ask toolbar wordt Frostwire ook regelmatig met andere extra software aangeboden. Het is daarom altijd aan te raden om tijdens de installatie van Frostwire op te letten waar je de installer toestemming voor geeft. Installeer altijd alleen Frostwire, tenzij je van een trage computer houdt 😉

Ook voor Android

Verder is de Android versie van Frostwire niet geschikt als downloadprogramma voor je Android tablet of smartphone. De Android versie van Frostwire is namelijk alleen geschikt voor het op afstand bedienen van downloads op je Windows computer. Wil je bepalen wat je computer moet downloaden met Frostwire? Dan kan dat via je smartphone of tablet.

Voor het rechtstreeks downloaden van muziek op je smartphone is Tubidy een goede keuze. Films en series downloaden op je smartphone is lastiger, daarvoor kun je beter je computer gebruiken de downloads later overzetten.

Downloaden met Frostwire kan illegaal zijn

Ben je op zoek naar snelle en betrouwbare gratis download software voor je Windows, Apple of Linux computer? Download dan Frostwire. Je zult alleen wel rekening moeten houden met het grote aanbod van illegaal materiaal op het Bittorrent netwerk. Overigens kun je met Frostwire ook legaal films, series of muziek downloaden. Gebruik Google om te zoeken naar legaal aanbod voor bittorrent.

Je kunt ook legaal muziek downloaden met Frostwire.

Je kunt ook legaal muziek downloaden met Frostwire.

TV-series, films en muziek mag je in Nederland niet downloaden, en ook het verspreiden van met copyright bescherm materiaal is illegaal. Als je download via Frostwire betekent dit dat je ook meewerkt aan het verspreiden van tv-series en films. En dat mag dus niet, het kan zelfs strafbaar zijn! Let dus goed op wat je download via de Frostwire software.

Tot slot

Heb je vragen over Frostwire of ondervind je problemen tijdens de installatie van dit download-programma? Dan vind je op de Frostwire website een uitgebreide database met vragen en oplossingen rondom het gebruik en de installatie van Frostwire. Ook kun je je vraag natuurlijk als reactie op dit bericht plaatsen. Wie weet kan een van de bezoekers aan downloadcentrum.com je helpen met het oplossen van je Frostwire probleem.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 reacties