InstabeeFoto’s en video downloaden van Instagram met InstaBee

Geplaatst op: - bijgewerkt op (682 weergaven)
Instabee

Instabee

Instagram is naast Facebook en Twitter het meest populaire sociale netwerk ter wereld. Instagram richt zich vooral op het delen van foto’s en video’s met anderen terwijl Facebook en Twitter zich met name richten op tekst en foto’s.

Via de Instagram website of via de verschillende Instagram apps voor mobiele platformen kun je gemakkelijk een losse foto of video downloaden. Wil je echter alle foto’s downloaden die een Instagram contact online heeft geplaatst? Dan heb je speciale software nodig.

Een tool die speciaal ontwikkeld is voor het snel downloaden van veel foto’s van Instagram is Instabee. Deze tool kun je gratis downloaden via de link bovenaan deze pagina. InstaBee wordt uitgebracht onder een freeware licentie. Je mag de software dus verspreiden onder vrienden en kennissen.

Meestal bevat gratis software adware om zo toch inkomsten te genereren voor de ontwikkelaar. Instabee is daarop een uitzonderin: in de versie die ik installeerde zat geen adware. En dat is een compliment waard. Verder is het installatiebestand aan de forse kant voor een eenvoudige tool als Instabee. Een download van ruim 40MB voor een programma voor het downloaden van foto’s en video’s is wat overdreven.

Instabee  werkt verder heel eenvoudig. Na het opstarten van het programma kun je bovenin het startscherm de url van een Instagram profiel plakken. Betreft het een openbaar profiel? Dan kun je gelijk beginnen met het downloaden van de inhoud van dit profiel. Is het een afgeschermd account? Dan zul je eerst moeten inloggen.

De interface van Instabee

Instabee heeft een eenvoudige interface waarmee je snel foto’s en films kunt downloaden van Instagram.

 

Heeft Instabee toegang tot het account? Dan volstaat een druk op de knop met de bliksemflits om te beginnen met downloaden. Je kunt ervoor kiezen om alleen de foto’s of alleen de video’s binnen een account op je computer op te slaan ook is het mogelijk om het hele account te downloaden. Instabee slaat de afbeeldingen en video’s op de map downloads binnen Windows 10.

Tot slot

Wil je alle foto’s binnen een Instagram account downloaden? Dan is Instabee een prima keuze. De software is gratis, bevat (voor nu in ieder geval) geen adware en biedt prima functionaliteit.

Naast de gratis versie is er een betaald variant van de tool die je kunt gebruiken om foto’s en video’s van andere sites te downloaden. Deze software zal ik op een later moment bespreken. Voor nu is Instabee een aanrader.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.