De Downloads extensie voor Chrome.Downloads – Sneller downloaden met Chrome

Geplaatst op: - bijgewerkt op (4.619 weergaven)
De Downloads extensie voor Chrome.

De Downloads extensie voor Chrome.

Downloaden kan niet alleen met speciale software zoals Spotnet of uTorrent. Ook met je browser kun je heel makkelijk downloaden. Bestanden, software, muziek, films of series: als het op internet staat en via een website te vinden is kun je het downloaden met je browser.

Gebruik jij je browser ook om bestanden te downloaden van internet? Dan zijn er voor verschillende browsers handige plugins en extensies verkrijgbaar die het downloaden net iets handiger en sneller maken. Zo is er voor Google Chrome de Downloads extensie. Alles over deze uitbreiding voor Chrome lees je in deze handleiding.

Wat doet de Downloads extensie?

De Downloads extensie voor Chrome is een heel klein programmaatje dat Chrome voorziet van een snelkoppeling naar je downloads. Zo krijg je door een muisklik snel te zien welke bestanden je hebt gedownload. Ook de downloads die nog niet klaar zijn worden getoond in hetzelfde scherm (dat je hieronder ziet).

 

Sneller downloaden in je browser met de Downloads extensie voor Chrome.

Sneller downloaden in je browser met de Downloads extensie voor Chrome.

Vanuit het scherm met downloads kun je verschillende handelingen uitvoeren. Zo kun je downloads pauzeren of annuleren. Ook kun je voltooide downloads opnieuw uitvoeren of deze verwijderen. Het bestand zelf verdwijnt overigens niet als je een download verwijderd uit het rijtje.

Verder kun je vanuit de extensie de map openen waarin je bestanden opslaat. Zo heb je snel toegang tot alle bestanden die je van internet af hebt gehaald. Vanuit deze map, die je natuurlijk ook gewoon via de verkenner van Windows kunt openen, kun je downloads uitpakken, afspelen of verwijderen.

Gebruik jij Chrome en download je regelmatig bestanden van internet? Dan is deze extensie voor de browser van Google een must-have. Helaas is deze niet verkrijgbaar voor andere browsers. Voor Firefox en IE zul je dus op zoek moeten naar een anderen uitbreiding om sneller te downloaden van internet.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.