Internet Download ManagerSneller downloaden met Internet Download Manager

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.210 weergaven)
Internet Download Manager

Internet Download Manager

Steeds meer mensen downloaden grote bestanden vanaf file-sharing websites of websites van software-ontwikkelaars. Dat kan prima via je browser maar met speciale software kun je gemakkelijk sneller downloaden van internet.

Zelf heb ik een proefversie van Internet Download Manager geïnstalleerd onder Windows 10. Met deze software kun je tot vijf keer sneller downloaden van internet. Of dat klopt lees je in mijn review van deze tool waarin je je meer vertel over mijn ervaringen met dit programma.

Downloaden en installeren

Zowel de download als de installatie van Internet Download Manager is vrij eenvoudig. Na het downloaden volg je de stappen in het installatiebestand om het programma daadwerkelijk te kunnen gebruiken.

Je hoeft tijdens de installatie niet bang te zijn voor spyware of malware. In de versie die ik gebruikte werd alleen het daadwerkelijke programma geïnstalleerd en werden overbodige extra’s achterwege gelaten.

Het enige waar ik niet zo blij mee was, was de Windows 10 Chrome extensie. Met deze extensie vangt Internet Download Manager automatisch bepaalde bestanden af. Zo krijg je bijvoorbeeld een pop-up te zien met de vraag of je het bestand wil downloaden via de software als je op een site komt waarop een MP3 bestand staat.

Hoe werkt het?

Om het programma te gebruiken start je het op via het Windows 10 startmenu of via de snelkoppeling op het bureaublad. Via de knop ‘Toevoegen’ kun je eenvoudig een HTTP of HTTPS link toevoegen waar zich een bestand bevindt dat je graag wil downloaden.

Na een druk op ‘OK’ zal het programma zoveel mogelijk verbindingen met de download-server openen. IDM zal vervolgens in het hoofdscherm de status van je download weergeven. In dit scherm kun je de download ook pauzeren, hervatten of verwijderen.

Start het programma op en voeg de URL toe van het bestand dat je wil downloaden.

Start het programma op en voeg de URL toe van het bestand dat je wil downloaden.

Is de download eenmaal compleet? Dan zal Internet Download Manager deze automatisch opslaan in een map binnen je ‘documenten’ folder. Er is een map voor muziekbestanden waarin MP3 bestanden worden opgeslagen. Download je een film of serie via een HTTP server dan zal deze in ‘Video’ worden opgeslagen.

Mijn ervaringen met Internet Download Manager

Een grote download van een website die genoeg bandbreedte biedt gaat met Internet Download Manager inderdaad een stuk sneller. Of dat ook echt vijf keer sneller is dan dezelfde download via je browser waag ik te betwijfelen.

Ondanks dat feit is Internet Download Manager een prima programma voor  het downloaden van grote bestanden via HTTP of HTTPS verbindingen. Vooral het feit dat je downloads kunt pauzeren en zelfs je computer helemaal uit kunt zetten en een download later kunt hervatten is erg gemakkelijk.

Het grootste nadeel aan IDM is het feit dat je het programma na 30 dagen alleen kunt blijven gebruiken als je 30USD betaalt voor een licentie. Of de functionaliteit van IDM deze forse prijs rechtvaardigt laat ik in het midden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.