CouchpotatoCouchpotato – automatisch films downloaden

Geplaatst op: - bijgewerkt op (10.203 weergaven)
Couchpotato

Couchpotato

Couchpotato is een handig programma waarmee je automatisch films kunt downloaden. Couchpotato is beschikbaar voor een groot aantal systemen. Zo kun je de software gebruiken op je computer of laptop maar zijn er ook versies van het programma voor Synology, QNAP en Linux.

Couchpotato werkt, net zoals bijvoorbeeld Spotnet, via externe downloadprogramma’s. Een voorbeeld van een programma dat ook werkt met een extern downloadprogramma is Spotnet. Dat programma werkt via SABnzbD. Ook Couchpotato kan downloaden via SABnzbD maar ook ondersteunt het programma het Bittorrent protocol voor het downloaden via P2P techniek.

Couchpotato - automatisch tv-series downloaden.

Couchpotato – automatisch tv-series downloaden.

Afgelopen week kwam er een nieuwe versie uit van Couchpotato. Met de nieuwe versie is het gratis downloaden van films nog gemakkelijker geworden. Na de installatie van Couchpotato, die overigens wel even wat aandacht vraagt vanwege de integratie met SABnzbD, kun je aangeven wat voor soort films het programma moet downloaden.

 

Zo kun je aangeven welke kwaliteit je graag wilt hebben (DVD, xVID, DIVx, r5), of de film ondertiteld moet zijn, in welke genre je films wilt downloaden of in welke taal je graag films wilt downloaden.

Ook kun je in Couchpotato een filter aanmaken waarin je aangeeft dat je alle DVD5 bestanden wilt downloaden die een Nederlandstalige animatiefilm met zowel Nederlandse als Engelse ondertiteling bevatten. Met dit filter gaat Couchpotato op gezette tijden kijken op Usenet, maar ook op populaire torrent-websites, of er downloads zijn die aan jouw criteria voldoen. Is dat het geval, en staat de betreffende film of tv-serie nog niet op je computer, dan download Couchpotato deze automatisch.

Een filter in Couchpotato is eigenlijk vergelijkbaar met een filter in Spotnet. Het enige verschil is dat downloaden met Spotnet handmatig moet worden aagezet terwijl je met Couchpotato eenmalig een filter moet instellen waarna de software op zoek gaat naar downloads die overeenkomen met jouw filter. Couchpotato download automatisch alle films die aan het filter voldoen.

Ondertiteling, IMDB en andere functies

Naast een automatische downloader voor Usenet en Bittorrent zorgt Couchpotato er ook voor dat al je downloads netjes voorzien worden van een cover. Ook kan het programma ervoor zorgen dat ondertiteling bij films gedownload wordt en kan het bijvoorbeeld ook IMDB informatie ophalen en tonen bij alle films die je download. Daarnaast kunnen ook trailers geplaatst worden bij films die op je computer staan.

Couchpotato Interface

Couchpotato Interface

Naast een versie voor op je Windows computer is Couchpotato ook geschikt om te werken op NAS systemen. Zo is er een versie van Couchpotato die geschikt is voor Synology NAS systemen. Naast de versie voor een Synology NAS kun je Couchpotato ook installeren op QNAP NAS-systemen maar werkt de software ook op bijvoorbeeld OSX van Apple.

Couchpotato op iPad en iPhone

Ook bevinden zich in de App-store van Apple een aantal applicaties waarmee je Couchpotato kunt bedienen via je iPad of iPhone. Wel is het dan noodzakelijk om Couchpotato eerst te installeren op je computer, laptop of NAS. Via je iPad of iPhone kun je dan eenvoudig niet filters aanmaken in Couchpotato waarna de software aan de slag gaat met het downloaden van de films of tv-series die je hebt aangegeven.

Nieuwe versie Couchpotato

De ontwikkeling van populaire software zoals Couchpotato staat niet stil. Veel mensen willen gebruik maken van dit programma om snel en handig films te downloaden via NZB-bestanden. Vandaag kwam daarom alweer versie 2.6.1. van Couchpotato uit. Een nieuwe versie met een groot aantal nieuwe mogelijkheden. Gratis deze software downloaden uiteraard via de link bovenaan deze pagina. Gebruik je Couchpotato al? Installeer dan de update, nieuwe gebruiker? Dan altijd de nieuwste versie downloaden en installeren.

Vandaag verscheen versie 2.6.3. van de automatische NZB downloaden voor films. Deze nieuwe versie kent een verbeterd algoritme waardoor Couchpotato nog gemakkelijk en sneller succesvol een cover kan toevoegen aan film download. Ook voor mensen die een grote filmcollectie beheren kent deze nieuwe versie van Couchpotato een aantal verbeteringen. Gratis downloaden kan via de link bovenaan deze pagina. Meer informatie over films downloaden hier.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties