AirDC++AirDC++ downloaden – voor film en muziek downloads

Geplaatst op: - bijgewerkt op (3.875 weergaven)
AirDC++

AirDC++

AirDC++ is een downloadprogramma om films, tv-series of muziek te downloaden via het DirectConnect protocol. Hiermee verschilt AirDC++ erg van andere downloadprogramma’s zoals Spotnet (dat download van Usenet) en Frostwire (dat het Bittorrent protocol gebruikt om te downloaden).

Omdat AirDC++ een ander protocol gebruikt is het aanbod aan downloads via AirDC++ anders dan dat van de eerdergenoemde alternatieven. Ben je op zoek naar een download en kun je die niet vinden op Usenet of Bittorrent? Probeer dan eens om te downloaden via AirDC++.

AirDCc++ werkt via het DirectConnect protocol. Dit protocol werd eind jaren 90 ontwikkeld in Amerika. Downloaden via het protocol kan alleen als je zelf meewerkt aan de verspreiding van je download.

Daarmee is DirectConnect net zoals Bittorrent een peer to peer protocol om te downloaden. Naast gratis downloaden kun je via Direct Connect ook met andere mensen chatten. En daarmee verschilt DC van Bittorrent dat alleen gebruikt kan worden om data uit te wisselen.

AirDC++ downloaden en installeren

Om gratis downloaden met AirDC++ moet je uiteraard eerst de software downloaden en installeren. Dat is dankzij de installer een fluitje van een cent. Je kunt AirDC++ gratis downloaden via de link bovenaan deze pagina.

De gratis software is alleen beschikbaar voor Windows, wil je downloaden op Mac of Linux? Dan is AirDC++ niet geschikt. Het programma ondersteunt deze besturingssystemen niet. Gelukkig zijn er andere downloadprogramma’s die werken via het DirectConnect protocol voor Apple Mac en Linux.

De installatie van AirDC++ installeert standaard geen adware of spyware in de versie die ik geprobeerd heb. Het kan geen kwaad om tijdens de installatie van deze software goed op te letten of dit in andere versies toch het geval is. AirDC++ is gratis software en veel ontwikkelaars voegen soms toch adware toe om wat geld te verdienen.

Hubs om te zoeken en downloaden

Na het installeren moet je een gebruikersnaam aanmaken om zo een hub te kunnen bezoeken. In een hub kun je vervolgens downloaden. Hubs vind je via AirDC++: in het programma zie je een lange lijst met hubs voor allerlei verschillenden soorten downloads.

Zo zijn er hubs voor nieuwe tv-series, hubs voor legale film downloads en hubs voor rechtenvrije muziek. De meeste hubs zijn vrij toegankelijk terwijl andere hubs alleen te bezoeken zijn als je een bepaalde aantal gigabytes aan bestanden deelt die binnen die hub passen. In deze hubs kun je vervolgens zoeken en downloaden wat door andere leden van deze hub wordt aangeboden. Verder is het binnen hubs dus mogelijk om met andere gebruikers van de hub te chatten.

De interface van AirDC++

De interface van AirDC++

Andere programma’s om via DirectConnect te downloaden zijn onder andere DC++ en Valknut. Dat laatste downloadprogramma om te downloaden via het DirectConnect protocol is daarnaast ook beschikbaar als Mac en Linux versie.

Illegaal?

In Nederland (en in veel andere Europese landen) geldt een downloadverbod. Dit betekent in de praktijk dat het gratis downloaden van muziek, films en tv-series illegaal is op het moment dat hier rechten op berusten die in handen zijn van een copyrighteigenaar. Aangezien dit op veel van de downloads op hubs binnen het DC protocol geldt is het gebruik van AirDC++ om te downloaden vaak illegaal.

Let wel: niet alle downloads zijn illegaal: rechtenvrije muziek, films en series mag je legaal downloaden; hubs die deze media aanbieden zijn ruim voorhanden. Even goed zoeken en dan pas downloaden dus!

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie