Zint Barcode PrinterZelf barcodes maken en afdrukken

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.904 weergaven)
Zint Barcode Printer

Zint

Ben je op zoek naar een programma om zelf barcodes te maken en af te drukken? Dan is Zint Barcode Generator de tool-to-have. Volledig gratis te downloaden voor Windows 10, OS X en Linux.

Zint Barcode Generator biedt uitgebreide mogelijkheden om zelf barcodes te maken en te printen. En kan erg handig zijn voor mensen die producten willen verkopen in een winkel waar een barcode scanner beschikbaar is.

Het programma werkt erg simpel. Na het downloaden pak je de tool  uit in een map die je eenvoudig terug kunt vinden. In deze map open je qtZint.exe waarna het programma opstart. Je hoeft Zint Barcode Generator dus niet te installeren. Hierdoor kun je het programma ook opstarten vanaf een USB stick.

Is de tool opgestart dan kun je nu aangeven volgens welke opmaak je een barcode wil laten maken. In Nederland wordt de EAN-13 opmaak gebruikt. Deze vind je terug onder ‘European Article Number’ bij het dropdown menu. Wil je andere barcodes maken? Dan kan dat uiteraard ook.

Na het selecteren van de opmaak kun je nu een 13-cijferige barcode aanmaken. Dit kun je doen door in het veld ‘Data to encode’ een numerieke waarde in te geven. Hier kun je alles intypen wat je wilt, maar denk aan de maximum limiet van 13 karakters die geldt voor Nederland.

Je kunt met Zint eenvoudig een numerieke of alfanumeriek code intypen en deze om laten zetten tot barcode.

Je kunt met Zint eenvoudig een numerieke of alfanumeriek code intypen en deze om laten zetten tot barcode.

Ben je tevreden over je barcode? Dan kun je hem nu omzetten naar een Bitmap of Vector afbeelding. Deze kun je via Word, Photoshop of een willekeurig ander programma voor het het afdrukken van afbeeldingen, eenvoudig printen. Wil je meer barcodes afdrukken? Voeg dan de code meerdere malen toe aan je bestand.

Zint Barcode Generator kun je downloaden via de link bovenaan deze pagina. Deze link leidt naar Sourceforge. Wil je meer informatie over het printen en het gebruiken van barcodes? Check dan Wikipedia.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie