Text To ScreenText To Screen: autocue voor vloggers en video editor

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.004 weergaven)
Text To Screen

Text To Screen

Text To Screen is een handig programma voor iedereen die wel eens een vlog maakt. Maar ook als je om andere redenen teksten moet voorlezen van een scherm (karaoke ;-))dan kun je Text To Screen prima inzetten.

Text To Screen is volledig gratis te downloaden. Het tooltje wordt namelijk onder een freeware licentie uitgebracht. Iedereen die het programma wil gebruiken mag dat doen zonder ervoor te betalen. Verder mag je ook de broncode van het programma aanpassen: Text To Screen is namelijk open-source.

Mogelijkheden

Text To Screen kun je gebruiken voor het weergeven van teksten op externe monitoren en schermen. Wil je een tekst weergeven op een televisie die is aangesloten op je laptop? Dan is dat geen enkel probleem. Maar ook als je teksten wil weergeven op een kleiner scherm, bijvoorbeeld een oud computerscherm, dan is dat mogelijk.

Een tweede functie van Text To Screen is de mogelijkheid tot het tonen van een preview van weer te geven teksten. Met deze preview functie kun je van tevoren zien hoe teksten worden weergeven op het externe scherm. En dat is vooral handig als je verschillende schermen wil gaan gebruiken. Zo kun je kort van tevoren even controleren of je tekst niet te groot of juist onleesbaar klein wordt.

Je kunt met Text To Screen verschillende tekstbestanden tegelijkertijd openen.

Je kunt met Text To Screen verschillende tekstbestanden tegelijkertijd openen.

Tot slot biedt Text To Screen nog een aantal andere handige functies. Zo kun je met behulp van de WYSIWIG editor teksten vormgeven. Teksten waar je tevreden over bent kun je opslaan als .TXT maar ook biedt de tool ondersteuning voor .ZIP en .TTS bestanden. Verder biedt Text To Screen de meest basale functies die een reguliere teksteditor ook biedt.

Via de link bovenaan deze pagina kun je Text To Screen gratis downloaden. De tool werkt zonder problemen onder Windows 10. Ook oudere versies van Windows werken waarschijnlijk. Voor deze review heb ik dat echter niet kunnen controleren. Ben je een vlogger of wil je een item presenteren voor de camera? Dan is Text To Screen een prima oplossing om te voorkomen dat je je tekst kwijtraakt.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.