Microsoft OneNote downloadenOneNote – Een plek voor al je aantekeningen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (260 weergaven)
Microsoft OneNote downloaden

Microsoft OneNote

Microsoft OneNote is een onderdeel van het populaire Microsoft Office pakket. De meeste onderdelen van Office mag je alleen gebruiken als je ervoor betaalt. Denk dan bijvoorbeeld aan Word, Excel of Powerpoint. Voor OneNote geldt dat niet: deze Microsft software mag iedereen gratis downloaden.

OneNote is een programma dat gebruikt kan worden om notities en aantekeningen te maken. OneNote is bijvoorbeeld handig tijdens een hoorcollege maar ook tijdens het volgen van cursussen en trainingen kan OneNote erg goed van pas komen. OneNote is, zoals Microsoft het zelf zegt, een digitaal kladblok.

Wanneer gebruik je OneNote?

Tijdens het luisteren en kijken naar een spreker kun je in OneNote de belangrijkste zaken typen om hier laten een verslag of werkstuk van te maken. Net zoals in Word kun je in OneNote je notities ook van opmaak voorzien maar OneNote is geen echt tekstverwerkingsprogramma.

OneNote software kan gebruikt worden voor het toevoegen van tekst aan afbeeldingen.

OneNote software kan gebruikt worden voor het toevoegen van tekst aan afbeeldingen. (Screenshot uit Android versie)

OneNote is beschikbaar voor Windows en OS X en het programma kan dus gewoon gebruikt worden op een laptop. Maar ook als je een smartphone hebt kun je de software gebruiken om aantekeningen te maken. Microsoft biedt zowel een versie voor iOS (iPhone en iPad) als voor Android devices aan.

Gebruik je OneNote op een tablet of smartphone dan is het niet nodig om het toetsenbord te gebruiken. Je kunt ook via het touchscreen aantekeningen opschrijven in digitale vorm en deze later verwerken tot een verslag in Word of een andere tekstverwerker. Ook kun je foto’s in een OneNote document invoegen. Handig voor het opslaan en teruglezen van sheets en presentaties.

Notities lezen op andere apparaten

Als je OneNote gebruikt voor het maken van aantekeningen dan doe je dit vaak buitenshuis. Het uitwisselen van je aantekeningen tussen verschillende apparaten is gelukkig erg eenvoudig. Via een Microsoft Live account kunnen aantekeningen gesynchroniseerd worden tussen verschillenden devices die hetzelfde Live account delen.

Verder kun je al je OneNote aantekeningen ook online teruglezen via de OneNote website. Voor deze functie geldt overigens ook dat je een Live account gebruikt tijdens het maken van de aantekeningen. Deze worden onder het Live account opgeslagen. Notities uitwisselen gebeurt platformonafhankelijk. Je kunt op een iPhone dus notities lezen die je in Android hebt gemaakt.

Microsoft OneNote gratis downloaden

Microsoft OneNote is voor alle ondersteunde besturingssystemen gratis te downloaden. Voor mobiele apparaten die draaien op iOS en Android gebruik je de downloadwinkels. Ook voor Microsoft smartphones vind je de app terug in de downloadwinkel.

Voor Windows kun je de website van OneNote gebruiken. Maar heb je Windows 10? Dan zit OneNote als standaard onder de bureau-accessoires. Heb je vragen of problemen met het downloaden of gebruiken van OneNote? Laat het ons dan weten via een reactie onder deze review.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.