Kompozer downloadenKompozer: een fijne editor om je eigen website te maken

Geplaatst op: - bijgewerkt op (510 weergaven)
Kompozer downloaden

Kompozer Logo

Kompozer is een gratis programma voor het maken van website. In tegenstelling tot andere editors voor HTML, CSS of PHP kun je Kompozer ook als WYSIWIG editor gebruiken.

In deze review van Kompozer lees je wat ik van deze tool vindt. Wil je de software gratis downloaden? Dan kan dat natuurlijk ook.

Kompozer is een programma waarmee je gemakkelijk een website kunt maken. Dat kan via kant en klare templates waarmee je website kunt maken voor uiteenlopende gebruiksdoeleinden. Zo kun je eenvoudig een simpele bedrijfswebsite of vakantiesite maken.

Heb je een template gekozen en ben je tevreden over de globale layout van je website? Dan kun vervolgens via de wysiwig editor aanpassingen maken aan de vormgeving. Een andere achtergrond? Grotere titels of juist kleinere teksten? Met de editor zijn dit soort aanpassingen eenvoudig te maken.

Deze aanpassingen kunnen op verschillende manieren gedaan worden. De tool biedt via de interface de mogelijkheid om aanpassingen rechtstreeks in de layout van je website te maken. Ook kun je via de DOM explorer aanpassingen maken via de, al dan niet unieke, naam van verschillende HTML attributen.

De interface van Kompozer is overzichtelijk en biedt veel functies.

De interface van Kompozer is overzichtelijk en biedt veel functies.

Uitbreidbaar via add-ons

Kompozer biedt verder veel mogelijkheden via add-ons. Wil je een e-mail formulier? Dan kun je dat eenvoudig doen via een add-on. Op dezelfde manier kun je ook Google, Facebook of Twitter add-ons aan je website toevoegen. Maar ook vertaalmogelijkheden behoren tot de mogelijkheden.

Add-ons voor Kompozer kunnen gedownload worden via de website van Kompozer. Op die site kun je ook Nederlandse vertalingen downloaden voor het programma. Uiteraard kun je met een Nederlandstalige versie van Kompozer wel websites maken in andere talen.

Tot slot

Kompozer is een prima programma voor het maken van semi-statische websites. Wil je een website voor je eigen bedrijf maken met binnen deze website een aantal informatiepagina’s? Dan is Kompozer iets voor jou. Wil je een meer dynamische website dan is WordPress misschien een beter alternatief. Bedenk je wel dat een WordPress site meer onderhoud nodig heeft.

Kompozer kun je gratis downloaden via de link bovenaan deze pagina. De tool is beschikbaar voor Windows 10. Ook oudere Windows versies worden gewoon ondersteund. Verder kun je Kompozer gebruiken onder een aantal Linux distributies waaronder Ubuntu en Fedora. Wil je deze versies downloaden? Bezoek dan de download pagina binnen de Kompozer website.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.