PDFElement software gratis downloadenPDF bestanden invullen, converteren of maken met PDFelement 6

Geplaatst op: - bijgewerkt op (713 weergaven)
PDFElement software gratis downloaden

PDFelement

PDFelement is de meest complete oplossing voor iedereen die vaak werkt met PDF bestanden. De tool is aan de prijzige kant maar mijn ervaringen met PDFelement zijn zo goed dat ik toch een korte review van het programma heb gemaakt.

PDFelement is een programma waarmee je PDF bestanden kunt maken en bewerken. PDF bestanden maken kan natuurlijk ook met een gratis programma. Voor het bewerken en omzetten van PDF bestanden kom je eigenlijk altijd terecht bij betaalde software.

PDFelement heeft een aantal handige mogelijkheden voor mensen die veel werken met PDF bestanden.

PDFelement heeft een aantal handige mogelijkheden voor mensen die veel werken met PDF bestanden.

Voor het bewerken van PDF bestanden hoef je alleen maar het PDF bestand dat je wil bewerken te openen. Vervolgens kun je via de overzichtelijke interface van PDFelement tekst, afbeeldingen en tabellen toevoegen aan een PDF bestand. PDFelement plaatst deze tekst over de tekst in het PDF bestand. Op deze manier blijft zichtbaar dat een pdf bestand bewerkt is.

Wist je dit?

Mocht je PDFelement willen uitproberen dan kan dat gratis. Via de download-link bovenaan deze pagina kun je een proefversie van de software downloaden. Deze proefversie heeft een aantal beperkingen maar geeft toch een goed beeld van de mogelijkheden van het programma.

PDF bestanden samenvoegen

Een andere handige functie van PDFelement is de mogelijkheid tot het samenvoegen van PDF bestanden. Vooral als je met geautomatiseerde software werkt die veel losse PDF bestanden genereert die bij elkaar  horen is het erg handig om deze samen te voegen.

Om een PDF bestand te ‘mergen’ zoals de functie in PDFelement officieel heet hoef je alleen maar de bestanden die je wil samenvoegen te selecteren. Na een druk op de knop, en het instellen van de juiste volgorde zal PDFelement de bestanden samenvoegen.

PDF bestanden omzetten naar Word of Excel

Met een druk op knop kun je PDF bestanden via PDFelement omzetten naar Word of Excel. Maar ook is het mogelijk om PDF te converteren naar Powerpoint, HTML of naar een of meerdere afbeeldingen. Ook is het mogelijk om PDF bestanden om te zetten naar het ePub formaat. Hierdoor kun je PDF bestanden openen op je E-reader.

Als je besluit om een PDF om te zetten naar Word dan doet PDFelement dat snel en vrij accuraat. Omdat het converteren gebeurt op basis van tekstherkenning zullen er in van PDF naar Word omgezette documenten regelmatig vraagtekens voorbij komen. Deze vraagtekens betekenen dat PDFelement bepaalde symbolen in de tekst niet herkend heeft.

Deze foutjes in het omzetten van een PDF naar Word, Excel, E-Reader of Powerpoint zijn helaas niet te voorkomen. Hoe hoger de resolutie van het originele PDF bestand hoe beter de conversie van de PDF bestanden verloopt.

PDFelement is beschikbaar voor Windows en Apple Mac. De functionaliteit van zowel de OS X versie als Windows versie is gelijk. De trial-versie van PDFelement is gratis beschikbaar via de link bovenaan deze pagina.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.