XnConvertXnConvert – eenvoudig afbeeldingen bewerking

Geplaatst op: - bijgewerkt op (938 weergaven)
XnConvert

XnConvert

XnConvert is een handig gratis programmaatje dat je kunt gebruiken om eenvoudige bewerkingen op foto’s en andere afbeeldingen door te voeren. Het programma wordt uitgebracht onder een freeware licentie en is te downloaden voor zowel Windows en OS X als Linux .

Lees hier onze handleiding ‘een foto verkleinen’.

Mogelijkheden XnConvert

XnConvert biedt een groot aantal functies. Zo kun je gemakkelijk een foto vergroten of verkleinen en is het mogelijk om een foto kleiner te maken door deze te comprimeren. Verder kun je een watermerk aan afbeeldingen toevoegen zodat iedereen kan zien wie de eigenaar is van een bepaalde foto.

XnConvert biedt vele mogelijkheden voor het bewerken van afbeeldingen.

XnConvert biedt vele mogelijkheden voor het bewerken van afbeeldingen.

Verder is het mogelijk om afbeeldingen te roteren, te kantelen of te spiegelen. Verder kun je makkelijk een uitsnede maken van bepaalde delen binnen een afbeelding. Verder biedt XnConvert nog vele andere functies die het mogelijk maken om afbeeldingen volledig naar eigen wens op te slaan.

Handig: Met XnConvert kun je een afbeelding omzetten van .GIF naar .JPG.

XnConvert werkt samen met alle gangbare bestandsformaten voor het opslaan van afbeeldingen. Verder is het handig dat het programma afbeeldingen die in een bepaald formaat zijn opgeslagen ook kan omzetten naar een ander formaat met zo min mogelijk kwaliteitsverlies.

Batchbewerking

XnConvert is een van handigste programma’s voor het ineens bewerken van een groot aantal afbeeldingen. Je kunt met deze tool namelijk afbeeldingen in een ‘batch’ bewerken. Dit betekent in de praktijk dat je een folder met foto’s opent in XnConvert en vervolgens aangeeft wat er met al deze foto’s moet gebeuren.

Wil je bijvoorbeeld een map met foto’s verkleinen zodat ze geschikt zijn voor het internet? Open dan de foto’s in XnConvert en geef aan welk formaat de nieuwe bestanden moeten hebben. Na een druk op de knop zorgt het programma er vervolgens voor dat alle foto’s verkleint zijn.

Systeemeisen en downloaden

XnConvert kun je nu downloaden via de link naast deze pagina. Je vindt op de site van de onwikkelaar versies van XnConvert voor Windows, Apple Mac (OS X) en Linux. Er zijn 32 en 64 bit versies van het programma beschikbaar voor al deze besturingssystemen.

Besluit je XnConvert te downloaden? Als je computer over een van de ondersteunde besturingssystemen beschikt dan zal het programma gewoon werken. De systeemeisen zijn verder laag: ook op oudere computers kun je makkelijk afbeeldingen bewerken met deze freeware tool.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

  • H. van Loon

    Ik meen gelezen te hebben dat het programma de locatie waar de foto genomen is kan achterhalen, als het gps van het fototoestel geactiveerd is.
    Klopt dat en hoe gaat dat in zijn werk?