Lunapic: gratis online fotobewerking.Online fotobewerking: LunaPic

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.108 weergaven)
Lunapic: gratis online fotobewerking.

Lunapic

Lunapic is een van de betere webbased editors voor afbeeldingen en foto’s. Met de online tool kun je gemakkelijk een foto vergroten of verkleinen. Ook kent de tool een aantal ingebouwde effecten en filters waarmee je snel een waar kunstwerk maakt van een eenvoudige foto of afbeelding.

Het allerleukste aan LunaPic is natuurlijk het feit dat je de tool gratis kunt gebruiken. In ruil hiervoor vertoont LunaPic wel reclame tijdens het gebruiken van de tool. Dit zorgt er af en toe voor dat je onbedoeld een reclame aanklikt tijdens het bewerken van foto’s. Maar dat is een kleine prijs in ruil voor de vele mogelijkheden die LunaPic biedt.

LunaPic ondersteunt een groot aantal bestandsformaten. Uiteraard kun je gif, jpg en png bestanden openen en bewerken. Heb je een minder bekend formaat? Ga naar LunaPic en probeer het bestand te openen. Lukt dat? Dan kun je met LunaPic de foto verder bewerken en vervolgens opslaan. Het openen van foto’s en afbeeldingen is erg simpel. Klik op ‘browse’ en selecteer het bestand dat je wil openen. Vervolgens kun je aan de slag.

Met de 'browse' knop voeg je eenvoudig een foto toe aan LunaPic.

Met de ‘browse’ knop voeg je eenvoudig een foto toe aan LunaPic.

Basisfuncties

LunaPic biedt een groot aantal standaard mogelijkheden die professionele tools zoals Photoshop ook bieden. Zo  kun je foto’s vergroten en verkleinen en is het mogelijk om afbeeldingen bij te snijden of te roteren.

Verder kun je een groot aantal aanpassingen aan afbeeldingen maken. Wil je optisch beweging toevoegen aan afbeelding? Dat kan via ‘motion blur’. In het menu ‘adjust’ vind je naast deze optie nog een groot aantal andere effecten.

Optisch beweging toevoegen aan een afbeelding met 'Motion Blur'.

Optisch beweging toevoegen aan een afbeelding met ‘Motion Blur’.

Naast standaardfuncties biedt LunaPic ook opties die bijzondere resultaten opleveren. Zo kun je prachtige effecten toevoegen aan foto’s en is het zelfs mogelijk om korte animaties te maken van foto’s of afbeeldingen. Tot slot kun je ook filters over je afbeelding heen leggen om deze een artistieke look te geven.

Ben je tevreden over het resultaat? Dan kun je via Lunapic je bewerkte foto’s downloaden naar je eigen computer. Ook biedt de tool je de mogelijkheid om bewerkte foto’s ineens door te plaatsen naar bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Die mogelijkheid biedt Lunapic ook voor Tumblr en Imgur. Ben je klaar met bewerken? Dan volstaat een druk op de knop om je foto door te zetten naar deze websites.

Tot slot

Ben je op zoek naar een goede gratis tool om online foto’s te bewerken? Dan is Lunapic een goede keuze. De tool biedt veel mogelijkheden en ondersteunt veel afbeeldingsformaten. Verder is de mogelijkheid tot het exporteren van foto’s naar Facebook en Twitter erg handig.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.