Irfanview Gratis downloadenIrfanView – Media Openen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.126 weergaven)

Irfanview Gratis downloaden

Irfanview

Iedereen kent het probleem: een bestand dat een grappig plaatje of leuk filmpje zou moeten bevatten met extensie die op jouw computer niet opent.

Gelukkig zijn er op internet genoeg programma’s te vinden die je in de gelegenheid stellen tot het openen van elk bestand. Om plaatjes, filmpjes en liedjes te openen is er bijvoorbeeld het gratis te downloaden IrfanView.

Irfanview wordt ontwikkeld door, en is vernoemd naar, Irfan Skiljan. Hij bracht vandaag een nieuwe versie van het populaire programma uit. De eerste versie van Irfanview kwam uit in 1996, inmiddels is het programma toe aan versie 4.37.

Irfanview, meer dan plaatjes alleen…

De mogelijkheden die Irfanview biedt zijn legio. Zo kunnen met de gratis software eigenlijk alle afbeeldingsformaten, waaronder alles wat je via internet kunt downloaden, worden geopend. Natuurlijk ondersteunt het programma standaard formaten als JPG, GIF en PNG. Maar ook diverse RAW formaten, die een wat duurdere digitale camera gebruikt, kunnen probleemloos bekeken worden.

De interface van Irfanview, hier met een plugin voor video.

De interface van Irfanview, hier met een plugin voor video.

Naast mogelijkheden voor het bekijken van afbeeldingen kan met Irfanview ook naar video gekeken worden. Het programma ondersteunt standaard een beperkt aantal video-formaten. Na het toevoegen van plug-ins kan dit aantal worden uitgebreid naar ruim 70 formaten. Zo kun je met Irfanview video’s in XVID, DIVX en MP4 formaat bekijken.

Tenslotte kun je de Irfanview software ook gebruiken voor het luisteren naar muziek. Het programma biedt ondersteuning voor de populairdere formaten zoals MP3 en WMV. Na het installeren van een plug-in kan dit aantal ook worden uitgebreid.

Ook in het Nederlands

De versie van Irfanview die kunt downloaden via de link naast dit artikel is niet in het Nederlands. Via de site kun je namelijk alleen een Engelse en Nederlandstalige versie downloaden. Wil je Irfanview als Nederlandstalig instelllen dan moet je een taal-pakket downloaden en installeren. Met het pakket voor Irfanview kun je de software in zijn geheel omzetten in het Nederlands.

Tenslotte nog de opmerking dat Irfanview alleen geschikt is voor Windows computers en laptops. Momenteel worden alle Windows versies vanaf Windows XP ondersteund. Tenslotte moet je tijdens het installeren van Irfanview even goed opletten: de installer voor Irfanview probeert namelijk om ook Google Chrome op je computer te zetten. Op zich is er niets mis met Chrome, toch is het vreemd dat je deze browser gratis meegeleverd krijgt met de Irfanview software.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.