Affinity PhotoAffinity Photo – het alternatief voor Adobe Photoshop

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.711 weergaven)
Affinity Photo

Affinity Photo

Affinity Photo is de naam van een nieuwe fotobewerkingsprogramma voor Windows 10. De tool is al langer beschikbaar voor Apple’s OS X, vanwege het succes op dat besturingssysteem besloot de ontwikkelaar ook een Windows versie te maken.

Affinity Photo is een fotobewerkingsprogramma dat zich kan meten met Adobe Photoshop. Het programma is momenteel zelfs een van de beste alternatieven voor dat programma.

De mogelijkheden van Affinity Photo zijn in grote mate te vergelijken met die van Adobe’s programma. De Windows versie van Affinity Photo is volgens de ontwikkelaar een 1-op-1 kopie van de OS X versie van de software.

En waar Adobe Photoshop momenteel alleen nog verkrijgbaar is in combinatie met een betaald maandelijks abonnement kun je de beta-versie van Affinity Photo voor Windows gratis downloaden. Zodra het programma uit de beta-fase is zal iedereen het programma voor rond de 50 euro kunnen kopen.

Affinity Photo is het alternatief voor Adobe Photoshop.

Affinity Photo is het alternatief voor Adobe Photoshop.

Affinity Photo is een semi-professioneel programma voor het bewerken van afbeeldingen. Uiteraard kan de tool gebruikt worden voor eenvoudige taken zoals het vergroten of verkleinen van afbeeldingen. Ook kan je met het programma afbeeldingen omzetten van GIF naar JPG of andersom. Verder biedt Affinity Photo ondersteuning voor PNG en vele andere bestandsformaten voor het opslaan van foto’s en afbeeldingen.

Daarnaast biedt Affinity Photo ook veel uitgebreidere mogelijkheden. Zo kun je werken met lagen en kun je filters toepassen om afbeeldingen naar eigen smaak aan te passen. Verder biedt het programma een groot aantal gratis plugins waarmee bepaalde bewerkingen geautomatiseerd kunnen worden.

Affinity Photo gratis downloaden?

Via de link bovenaan deze pagina kun je de beta van Affinity Photo gratis downloaden. Het enige wat je hoeft te doen is je naam en e-mail adres in te vullen. Heb je dat gedaan dan ontvang je per e-mail een downloadlink naar de gratis proefversie van Affinity Photo.

Deze gratis versie is alleen beschikbaar voor Windows 10, 8 en 7. De Mac OS X versie van Affinity Photo kost momenteel 50 euro. Zodra de definitieve versie van Affinity Photo voor Windows uitkomt zal deze versie ook niet langer gratis zijn.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties