terugtelklok / time timerHourglass: een simpele time-timer voor Windows 10

Geplaatst op: - bijgewerkt op (527 weergaven)

terugtelklok / time timer

terugtelklok

Hourglass is een klein, simpel en gratis programma voor het bijhouden van de tijd. Je kunt de tool gebruiken als time-timer die een alarm geeft als een bepaalde tijdsduur verstreken is. Maar ook kun je Hourglass als kookwekker of als wekker gebruiken.

Hourglass biedt een simpele interface waarin je de tijdsduur kunt instellen. Je kunt de tool vijf minuten laten terug tellen. Maar dat kan ook over een periode van meerdere dagen, weken, maanden of zelfs jaren. Waarom je dat laatste zou willen is mij niet duidelijk. Een terugtel klok voor minuten, uren of dagen is daarentegen erg handig.

De interface van de tool is erg overzichtelijk. Je bereikt de instellingen voor de tool via de rechtermuisknop. In het menu dat dan verschijnt kun je de tijd instellen die Hourglass voor je terug telt. Verder kun je een aantal geavanceerdere opties instellen. Zo kan Hourglass je computer automatisch afsluiten als de tijd voorbij is en kun je instellen welk alarmgeluid de tool moet gebruiken.

De interface van Hourglass is erg overzichtelijk.

De interface van Hourglass is erg overzichtelijk.

Via de link bovenaan deze pagina kun je deze software gratis downloaden. De tool is beschikbaar voor alle versies van Windows, waaronder natuurlijk Windows 10 en zelfs Windows XP. Verder gebruikt de tool het client-profile van het .NET framework. Staat er een verouderde versie van dit raamwerk op je PC? Dan kun je deze via dezelfde link updaten.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.