ManicTime gratis software downloadenHou in de gaten hoeveel je werkt met ManicTime

Geplaatst op: - bijgewerkt op (729 weergaven)
ManicTime gratis software downloaden

ManicTime

ManicTime is een handige tool voor mensen die vinden dat ze te veel tijd doorbrengen op hun computer of laptop. Maar ook als je uren moet bijhouden voor klanten of voor je baas dan is ManicTime een uitkomst.

ManicTime houdt tot in detail bij hoe je je computer gedurende een dag gebruikt. De tool monitort welke programma’s je gebruikt, welke documenten je bewerkt hebt en welke sites je bezocht hebt. En dat allemaal zonder te betalen: ManicTime is voor thuisgebruikers gratis beschikbaar.

ManicTime meet alleen het actieve gebruik van een programma. Als je meerdere programma’s open hebt staan en tussen deze tools wisselt met behulp van <alt>+<tab> dan wordt de tijd dus bijgehouden voor het actieve programma. En dat komt erg goed van pas als je voor klanten aan het werk bent. Je kunt precies zien hoeveel tijd je hebt besteed aan bijvoorbeeld tekstverwerking.

De interface van ManicTime biedt ontzettend veel inzicht in je computergebruik.

De interface van ManicTime biedt ontzettend veel inzicht in je computergebruik.

Het bijhouden van de manier waarop je je computer gebruikt kan leiden tot vragen of privacy. Zeker als dit soort tools gegevens centraal opslaan op een server in het buitenland. Gelukkig gebruikt ManicTime helemaal geen server voor het opslaan van data. Alle gegevens over jouw computergebruik worden lokaal opslagen.

Verder kun je ManicTime ook laten bijhouden hoe lang je je computer niet gebruikt. Voor thuisgebruik is dit misschien een overbodige functie. Voor gebruikers die computertijd doorberekenen aan klanten is dit echter een essentiële functie. Niet alleen kun je niet-computertijd meten, ook kun je aangeven wat je op dat moment wel hebt gedaan.

Tot slot biedt ManicTime een groot aantal andere functies die je kunt gebruiken om je computertijd effectiever te gebruiken. Zo kun je tags koppelen aan tools die je veel gebruikt en is het mogelijk om handmatig tijd bij te houden door middel van een stopwatch functie.

ManicTime, gratis of betaald?

ManicTime is beschikbaar in twee versies. De versie voor thuisgebruik kun je gratis downloaden via de link bovenaan deze pagina. Deze versie biedt beperkte mogelijkheden maar geeft toch voldoende inzicht in de manier waarop je je computer gebruikt.

Voor zakelijke gebruikers is er een Pro versie die ontzettend veel extra mogelijkheden biedt. Zo kun je tegelijkertijd voor meerdere computers bijhouden hoe hun gebruikers ze inzetten.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.