D-Fend ReloadedSpeel oude DOS games onder windows 10 met D-Fend Reloaded

Geplaatst op: - bijgewerkt op (992 weergaven)
D-Fend Reloaded

D-Fend Reloaded

DosBox Frontend Reloaded (D-Fend Reloaded) is een programma voor de echte geeks en nerds. Met de tool kun je gemakkelijk games spelen die meer dan 20 jaar geleden werden uitgebracht voor MS-DOS en Windows 95, Windows 98 en Windows XP.

D-Fend Reloaded wordt uitgebracht onder een freeware en open-source licentie. Je kunt de tool dus gratis downloaden en ook mag je wijzigingen aan de broncode doorvoeren. Verder kun je via de downloadlink ook complete pakketten downloaden: je krijgt dan naast de tool zelf ook een aantal games die je gelijk kunt spelen.

Zelf heb ik D-Fend Reloaded in de afgelopen week geinstalleerd op mijn Windows 10 PC. Ik kreeg een oude DOS Game (Formule 1) met het verzoek of ik deze werkend kon krijgen. Na een korte zoektocht kwam ik uit bij D-Fend Reloaded. Na het downloaden en installeren van de tool, een probleemloos en snel proces, had ik de game ook snel werkend.

De credits van D-Fend Reloaded zoals deze via 'informatie' te zien zijn.

De credits van D-Fend Reloaded zoals deze via ‘informatie’ te zien zijn.

Om een DOS of oudere Windows game te spelen via D-Fend Reloaded heb je allereerst de bestanden nodig van deze game. Deze kunnen afkomstig zijn van een cd-rom, usb-stick of floppy (als die nog werken…). Voeg deze bestanden vervolgens toe aan het programma door middel van de ‘add’ button. Na het doorlopen van een eventuele installer kun je de game nu spelen via het menu in de tool.

De interface van D-Fend Reloaded.

De interface van D-Fend Reloaded.

Om het spelen van verschillende games mogelijk te maken biedt het progamma uitgebreide mogelijkheden om bepaalde hardware te emuleren. Hierdoor kun je oude spelletjes spelen met geluid en met de juiste grafische instellingen. Maar ook bij problemen kun je door middel van de vele instelmogelijkheden toch vaak tot een oplossing komen.

Heb je nog een stapel oude MS-DOS games? Of wil je met image bestanden aan de slag die stammen uit de jaren 90? Met behulp van D-Fend Reloaded kun je veel oude software, en dus ook oude games, probleemloos installeren en spelen. Superleuk om eens te proberen :-)!

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.