Stormfall iPad downloaden.Stormfall downloaden – Real Time Strategy op de iPad

Geplaatst op: - bijgewerkt op (300 weergaven)

Stormfall iPad downloaden.

Stormfall

Tablets en smartphones lenen zich niet altijd goed voor real time strategy games. Vooral de besturing van manschappen en voertuigen en het voeren van gevechten is lastig op het scherm van een tablet en smartphone.

Heel anders ligt dat voor Stormfall: deze real time strategy game voor de iPad en iPhone heeft zich in korte tijd ontpopt tot een van de favoriete gratis iPad spelletjes op de redactie van downloadcentrum.com. Waarom dat zo is lees je in deze review van Stormfall.

De volledige titel van deze iPad game is Stormfall Rise of Balur. De bedoeling van het spel is door het winnen van grondstoffen je eigen kasteel op te bouwen. Naast een kasteel kun je ook manschappen in uiteenlopende categorieen trainen. Deze manschappen vormen samen je leger. Met dit leger kun je vervolgens de kastelen van andere spelers overvallen om zo meer grondstoffen te verkrijgen.

Stormfall Rise of Balur is de volledige titel van dit iPad spelletje.

Stormfall Rise of Balur is de volledige titel van deze iPad game

Uiteraard is er meer te doen in het spel dat het winnen van grondstoffen en het voeren van gevechten. Zo moet je je eigen kasteel zo bouwen dat andere spelers het niet te makkelijk kunnen beroven. Je zult dus moeten werken aan de beveiliging van je eigen kasteel. Dit kan door het trainen van verdedigende soldaten of door het bouwen van verdedigingsbouwwerken zoals katapults.

Verder kun je het jezelf makkelijker maken tijdens het voeren van gevechten met nieuwe manschappen en wapens. Om deze te verkrijgen zul je met behulp van magie nieuwe gebouwen moeten verkrijgen. Deze gebouwen voorzien in nieuwe manschappen en technieken om nieuwe wapens te ontwikkelen.

In-game beelden van Stormfall

In-game beelden van Stormfall

Het voeren van gevechten gaat heel gemakkelijk. Via de kaart of via een observatorium kun je zien welke steden en kastelen in de buurt beroofd kunnen worden. Heb je een doelwit uitgekozen selecteer dan welke units je op pad wil sturen. Win je het gevecht? Dan krijg je de grondstoffen en extra ervaringspunten op je rekening bijgeschreven. Verlies je? Dan krijg je niks en kan je leger grotendeels verwoest zijn.

Gratis maar met in-app aankopen

Stormfall is een spelletje voor de iPad dat je gratis kunt downloaden. Ook het spelen van het spel kan zonder dat je geld uitgeeft: wil je echter snel resultaten dan kun je saffier kopen. Deze grondstof verzamel je in de gratis versie van het spel zeer langzaam. Door het te kopen versnel je de bouw van gebouwen en manschappen aanzienlijk.

Het doen van in-app aankopen voor saffier is absoluut niet nodig voor veel spelplezier aan Stormfall. Wij spelen het spel al ruim een week zonder in-app aankoop en het spel begint absoluut nog niet te vervelen. De iPad af en toe wegleggen om nieuwe gebouwen en manschappen te laten trainen terwijl de iPad uitstaat werkt prima. Verder is het verwijderen van Stormfall erg eenvoudig. Ben je klaar met het spel en wil je de ruimte op je ipad voor een nieuwe game gebruiken? Dan kun je de game verwijderen via de app-store of via de instellen van je iPad.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.