Simcity Buildit.Simcity BuildIt – Simcity voor iPad, iPhone en Android

Geplaatst op: - bijgewerkt op (820 weergaven)
Simcity Buildit.

Simcity Buildit

Simcity is een van de meest bekende games voor computer ooit. Al meer dan 20 jaar is het mogelijk om met Simcity je eigen stad te bouwen en beheren. Nu is er eindelijk ook een leuke versie van Simcity verschenen voor de iPad, iPhone en Android devices. Lees alles over Simcity BuildIt in onze review van deze mobiele game.

Wat moet je doen?

De bedoeling van Simcity Buildit is simpel: je kunt in de game je eigen stad bouwen door wegen, huizen, kantoren, fabrieken en diverse diensten zoals politiebureau’s en ziekenhuizen te plaatsen. Hoe meer huizen hoe meer inwoners en hoe meer geld om nieuwe diensten aan te schaffen.

Het verschil met versies van Simcity voor de computer zit hem vooral in het feit dat je je minder zorgen hoeft te maken over de hoeveelheid geld die je binnenhaalt. Je hoeft namelijk geen huizen te kopen. In plaats daarvan moet je via fabrieken de benodigde grondstoffen fabriceren om zo huizen te kopen of om deze te  upgraden.

Een schermafbeelding van Simcity Buildit.

Een schermafbeelding van Simcity Buildit.

Waar je wel geld voor nodig hebt is voor het bouwen van fabrieken. Ook het plaatsen van diensten, zoals een ziekenhuis, energiecentrale of vuilstort, kost geld.  Geld verdien je door het innen van belasting. Maar ook het verkopen van grondstoffen die je zelf niet nodig hebt brengt geld in het laatje.

Naast geld dat je verdient in je stad met het innen van belastingen en geld voor grondstoffen zijn er ook sim-dollars in het spel. Deze komen mondjesmaat beschikbaar en zijn vooral bedoeld voor het upgraden van fabrieken. Een belangrijke tip voor een succesvolle stad: gebruik je sim-dollars alleen voor het vergroten van de opslagcapaciteit van je stadsopslag.

Tips en trucs voor Simcity BuildIt

SimCity BuildIt speelt lekker weg zonder tips en trucs. Hierbij toch een aantal handigheidjes om de game nog leuker te maken:

  1. Als je naar andere steden reist voor het inkopen van grondstoffen kijk dan gelijk even of je ergens cadeautjes kunt krijgen. Zoek naar een klein blauw icoontje en klik er op.
  2. Gebruik sim-dollars eerst om je stadsopslag zo groot mogelijk te maken. Focus je dan op het fabriceren van grondstoffen die duur zijn, eerst planken en spijkers, later meubels en donuts.
  3. Upgrade gebouwen zo gauw dat mogelijk is. Elke upgrade brengt geld in het laatje en zorgt voor meer cash op de bank.

Conclusie

SimCity BuildIt is de laatste incarnatie van een van de langstlopende game-series ooit. Het spel werd speciaal ontwikkeld voor mobiele apparaten. Daardoor is de game perfect speelbaar op een iPad of Android tablet. Maar ook op mobiele telefoons met een wat groter scherm is de game erg goed speelbaar. EA heeft gewoon een prima game voor een mobiel platform ontwikkeld.

De game is gratis te downloaden uit de App-store van Apple en de Play Store van Google. Het spelen van het spel kan prima zonder ervoor te betalen. Wil je echter snel een grote stad met veel voorzieningen dan is het kopen van sim-dollars noodzakelijk.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.