OpenRA downloadenOpenRA – Open source Command & Conquer en Dune 2000 spelen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (540 weergaven)
OpenRA downloaden

OpenRA

Dune en Command & Conquer waren jaren geleden de meest gespeelde RTS-games die er waren. En dat was niet gek: beide games zaten goed in elkaar en boden uren speelplezier. Inmiddels zijn beide games op het grafische vlak ingehaald door de concurrentie. Op het gebied van gameplay bieden ze RTS-liefhebbers nog genoeg spelplezier.

Voor iedereen die graag Dune 2000 of Command & Conquer wil spelen op een moderne computer is er nu OpenRA. Met deze open-source software is het mogelijk om volledig werkende exemplaren van beide games te downloaden en te spelen. En omdat OpenRA onder een open-source licentie wordt uitgebracht is dat ook nog eens helemaal gratis. Zelfs de muziek en ingame video kun je gratis downloaden via de interface van OpenRA.

OpenRA biedt een aantal games uit de Dune en C&C serie aan. Allereerst kun je met OpenRA Dune 2000 spelen. Deze RTS was de opvolger van Dune 2, de eerste RTS die ik ooit speelde. De opvolger van Dune 2000 was Command & Conquer: Red Alert. Ook deze game was toendertijd enorm populair. Na Red Alert was Tiberian Dawn de derde game in de C&C serie.

Na Tiberian Dawn kwamen er nog een aantal C&C games uit. De bekendste daarvan is Tiberian Sun. Ook deze RTS game zal binnenkort gratis te spelen zijn via OpenRA. Voorlopig zit deze game echter nog niet in de download voor OpenRA, dit in tegenstelling tot de andere drie C&C games.

Open-source, dus ook voor Linux

OpenRA wordt tegelijkertijd uitgebracht voor een aantal besturingssystemen. Zo kun je de game downloaden voor Windows maar ook Apple OS X en Linux worden ondersteund. Wil je OpenRA downloaden en spelen? Gebruik dan de link bovenaan deze pagina.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.