Mini Metro iOS en Android gameMini Metro – deze treinsim-game moet je hebben!

Geplaatst op: - bijgewerkt op (395 weergaven)
Mini Metro iOS en Android game

Mini Metro

Mini Metro is een van de leukste games voor mijn iPhone die ik de afgelopen tijd ben tegengekomen. Wil je weten waarom ik deze nou zo leuk vind? Lees dan mijn review van deze game voor iOS, Android en Windows.

Leuke spelletjes voor smartphones zijn best moeilijk te vinden. Veel games zijn te gemakkelijk of juist te moeilijk en bijna alle spelletjes voor smartphones zijn gebaseerd op andere succesnummers uit het verleden. Hierdoor krijg ik vaak het gevoel een nieuwe game al eens eerder gespeeld te hebben.

Gelukkig komen er af en toe games uit die je moet hebben. Omdat ze heel leuk zijn om te spelen en omdat ze origineel zijn. En dat is ook het geval met Mini Metro. De game is erg verslavend en bijzonder origineel.

Wat moet je doen?

In Mini Metro is het de bedoeling om een metro-systeem te bouwen waarin zoveel mogelijk passagiers zo snel als mogelijk van het ene station naar het andere station moeten worden vervoerd. Dat klinkt best simpel en de eerste 3 minuten dat je speelt is dat ook zo.

Na deze eerste 3 minuten ziet je metro-systeem eruit als een wirwar van gekleurde lijnen, ben je het overzicht kwijt en is het game-over. Want zodra er op een station meer dan 8 passagiers te lang moeten wachten dan stopt de game en moet je opnieuw beginnen.

Na de eerste keer spelen volgt een tweede keer en gaandeweg je de game vaker speelt leer je steeds beter hoe je handig een metro-systeem kunt opzetten dat wel werkt. Stelregel hierbij is: hou het simpel en overzichtelijk.

Tijdens het spelen zie rechts bovenin het scherm een klokje met daarop de dag en de tijd. Dat is vooral belangrijk omdat je elke zondag een beloning krijgt. Zo krijg je nieuwe metrostellen of wagons, nieuwe tunnels en de mogelijkheid om grote knooppunten of nieuwe lijnen te bouwen. Met deze beloningen kun je je metro systeem ontwikkelen.

Onder het klokje met de tijd en dag zie je een getal staan. Dat getal geeft weer hoeveel passagiers je met je metrosysteem hebt vervoerd. Naarmate je systeem groter groeit het aantal passagiers. En daar gaat het uiteindelijk om: hoe meer passagiers hoe hoger je in de ranglijst komt.

De bedoeling van Mini Metro is simpel: maak een metrosysteem dat werkt.

De bedoeling van Mini Metro is simpel: maak een metrosysteem dat werkt.

Tips en trucs

Mocht je besluiten Mini Metro te downloaden dan heb ik een aantal tips en trucs voor je:

  1. Zet de tijd sneller door op het klokje rechtsbovenin het scherm te klikken, wordt je netwerk groter? Zet de tijd dan langzamer;
  2. op zondagavond krijg je je beloningen voor de nieuwe week; bouw op zaterdag dus alleen het hoogstnoodzakelijke;
  3. door op een lijn te drukken kun je deze verleggen. Komen er nieuwe stations tussen al bestaande stations verleg dan de metrolijn;
  4. kies je beloningen zorgvuldig. Soms is het handiger om een setje tunnels te nemen in plaats van een extra lijn;
  5. let er tijdens het leggen van metrolijnen op dat je verschillende soorten stations op een metrolijn aansluit. Dit voorkomt extra overstappen;
  6. sluit niet teveel lijnen aan op een station. Dit leidt tot grote drukte op dit station wat de kans op een te druk station doet toenemen.

Heb je zelf tips en trucs voor Mini Metro? Dan hoor ik dat graag!

Mini Metro: voor Windows, iOS en Android

Mini Metro is beschikbaar voor een aantal besturingssystemen. Voor deze review heb ik Mini Metro gespeeld op zowel mijn iPhone 6 als mijn Android smartphone. Beide versies van de game kosten €2,99. De Android versie is momenteel in de aanbieding voor €1,99.

Maar ook op computers en laptops kun je Mini Metro downloaden. De game downloaden voor Windows kan via Steam. Om de volledige versie van Mini Metro te downloaden moet je 10 euro betalen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.