Leo's Fortune een van de leukste en beste iPad platform spelletjes .Leo’s Fortune – platform spel voor iPad en Android

Geplaatst op: - bijgewerkt op (833 weergaven)
Leo's Fortune een van de leukste en beste iPad platform spelletjes .

Leo’s Fortune

Platform spelletjes zijn van alle generaties. In de jaren 90 had je Commander Keen, Lemmings en Jazz Jackrabbit en later werden spelletjes als Rayman, Sonic the Hedgehog en natuurlijk Super Mario populair.

Inmiddels is het game-landschap ingrijpend veranderd maar wat blijft zijn de games waarbij je van platform naar platform moet lopen, rennen, zweven of vliegen. Een van de leukste platform spelletjes voor iPad is Leo’s Fortune.

Leo’s Fortune

Leo’s Fortune is een iPad spel waarbij je in de huid kruipt van Leopold The Fortunate, een pluizig en rond wezentje met een enorme snor en een flink humeur. Leo was vroeger rijk maar heeft door nog onbekende redenen zijn fortuin verloren. Daarnaast is de wereld rondom Leo ook veranderd.

In Leo’s Fortune is het de bedoeling om het fortuin van het pluizige bolletje terug te vinden. Dit doe je door Leo door levels heen te leiden waarbij het belangrijk is om alle muntstukken die je onderweg tegenkomt mee te nemen.

Leo's Fortune wordt door velen beschouwd als het beste en mooiste spelletje voor de iPad.

Leo’s Fortune wordt door velen beschouwd als het beste en mooiste spelletje voor de iPad.

De besturing op iPad

Op de iPad, waarop wij het spel hebben geprobeerd, is de besturing even wennen. Met je linkerhand beweeg je Leo naar links of naar rechts door met je vinger in de juiste richting te slepen. Met rechts kun je Leo speciale acties laten doen: zo kun je hem opblazen om hem een stukje te laten vliegen en kun je hem versnellen en vertragen.

De verdere bediening van deze iPad game wijst zichzelf: met de knoppen boven in beeld kun je de korte maar komische filmpjes overslaan die het verhaal van Leo vertellen. Verder kun je het spel pauzeren en  hervatten met de pauzeknop boven in het scherm op de iPad.

Het beste en mooiste iPad spel?

Toen we hier op de redactie op zoek waren naar leuke en bijzondere iPad spelletjes werden we al snel gewezen op Leo’s Fortune. Veel mensen gaven ons dit spel als tip: vooral de prachtige graphics en de leuke levels werden door veel mensen aangeprezen.

Grote vraag is natuurlijk: is dit iPad spel de € 4,50 waard die Leo’s Fortune in de app store kost? Als  je van platform spelletjes houdt en op zoek bent naar een heel mooi en leuk spelletje voor op je iPad (mini) dan doe je met de aankoop van Leo’s Fortune zeker geen miskoop. De prachtig vormgegeven levels zijn dat geld alleen al meer dan waard.

Wil je gewoon een leuk spelletje spelen op je iPad en  heb je geen voorliefde voor platform spelletjes dan zijn er andere iPad games die je gratis kunt downloaden en die net zoveel plezier bieden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.