MAMEMAME – oude games spelen op je computer

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.272 weergaven)
MAME

MAME

Speciaal voor mensen die van oude spelletjes houden die je vroeger speelde op je NES, Dreamcast, Atari 2600 of Gameboy hebben we vandaag een leuke software-tip. Met MAME kun je namelijk alle oude games die je vroeger speelde op je computer spelen.

MAME is gratis te downloaden via de link naast deze pagina, je vind daar de 64 bits Windows versies. Via de MAME website kun je ook versies voor OS X en Linux downloaden. Onderaan deze pagina vind je een link naar een grote database met alle games die je in MAME kunt spelen. Verder wordt MAME uitgebracht onder een open-source licentie waardoor gebruikers zelf nieuwe games kunnen toevoegen.

Wat is MAME?

MAME is een afkorting die staat voor Multiple Arcade Machine Emulator. Met het programma kunnen via softwarematige wegen oude spelletjes gespeeld worden. Niet alleen spelletjes van oudere consoles zoals de Gameboy of NES worden ondersteund. Je kunt met MAME ook games spelen die voor die tijd op arcade-machines gespeeld worden.

MAME beschikt onder andere over de volgende functies:

  • de software beschikt over een CPU-emulatur die de processoren van oringele arcadekasten kan nadoen.
  • met de toetsten 1,2 en 5 kunnen credits worden toegevoegd net zoals dat op oude arcade-kasten moet
  • met de tab-toets kunnen instellingen worden aangepast
  • de framerate kan worden aangepast zodat oude spelletjes toch normaal gespeeld kunnen worden
  • de bediening van oude consoles wordt gedaan met het toetsenbord

Wil je terug naar de goede oude tijd van spelletjes zoals Pacman, Frogger en Super Mario? Dan is MAME precies wat je zoekt. Downloaden, installeren, spel zoeken en spelen maar! En het mooiste is natuurlijk dat MAME en de bijbehorende spelletjes helemaal gratis te downloaden zijn.

Welke spelletjes downloaden?

MAME wordt geleverd zonder spelletjes omdat op veel oude games nog copyright rust. Wil je met MAME spelletjes spelen dan moet je deze apart downloaden. Via deze link kun je meer dan 15000 oude games gratis downloaden. Denk aan klassieker als Pacman, Super Mario of Sonic. Maar ook onbekende spelletjes kun je gratis downloaden. Nadeel aan de gelinkte pagina? De lijst met spelletjes is niet te doorzoeken en je moet een spelletje dus eerst downloaden voor je kunt zien wat het voor game is.

MAME kun je gebruiken om Pacman te downloaden en te spelen.

MAME kun je gebruiken om originele Pacman te downloaden en te spelen.

Open-source: gratis en veel updates

MAME wordt ontwikkeld door een community die het programma onder sinds kort onder een open-source licentie uitbrengt. Hierdoor mag iedereen deze software gratis downloaden en aanpassen naar eigen wens. Verder komen er regelmatig updates voor het programma beschikbaar die nieuwe mogelijkheden en verbeteringen bieden.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.