Bad PiggiesBad Piggies – de nieuwe Angry Birds

Geplaatst op: - bijgewerkt op (311 weergaven)
Bad Piggies

Bad Piggies

De titel van deze pagina is wellicht misleidend: Bad Piggies is namelijk helemaal geen nieuw spel. Wij ontdekten Bad Piggies echter vorige week. En dat was geen straf, Bad Piggies is namelijk het leukste spel van Rovio sinds de Finse maker van apps en games voor iPhone, iPad en Android Angry Birds uitbracht.

In Bad Piggies nemen de veelgeplaagde varkentjes uit Angry Birds wraak op de vogels die je lanceerde in die iPad game. Het doel in Bad Piggies is om voertuigen te bouwen waarmee je telkens een (of meerdere) varkentjes naar de finish moet brengen. Voor het bouwen van deze voertuigen staan verschillende bouwmaterialen tot je beschikking die je naar eigen inzicht kunt gebruiken. Het bouwen van het winnende voertuig is echter vaak maar op een manier nodig.

Een zelfgemaakt voertuig in Bad Piggies voor iPhone en iPad.

Een zelfgemaakt voertuig in Bad Piggies voor iPhone en iPad.

De basis van elk voertuig zijn houten of ijzeren ‘kisten’. Deze kun je vervolgens voorzien van wielen, motoren, vleugels, propellers en een groot aantal andere meer exotische onderdelen (zoals een blaasbalg, een bokshandschoen of een heliumballon). Vervolgens moet je met je voertuig je varkentje naar de finish weten te brengen. Tijdens de rit of vlucht naar de finish kun je bonussen binnenhalen en ook telt de tijd en het aantal gebruikte bouwmaterialen mee in de eindscore. Net zoals bij Angry Birds kun je voor elk level maximaal 3 sterren verdienen.

Verscheidenheid in levels

Elk level in Bad Piggies is anders net zoals de bouwmaterialen die je aan het begin van elk level krijgt. Hierdoor blijft Bad Piggies best een lastig spel, zeker in de hogere levels is het halen van een level niet eenvoudig. Aan de andere kant zijn de levels wel zo opgebouwd dat ze allemaal uiteindelijk wel te halen zijn. Mede daardoor is Bad Piggies een spel voor de iPad en iPhone dat je blijft spelen (wij althans wel).

Voor iPhone, iPad en Android

Bad Piggies is beschikbaar voor iOS en Android. De game speelt prima op alle platformen al vinden wij het spelletje het leukst spelen op de iPad. Het grote scherm zorgt ervoor dat veel details van het spel goed zichtbaar zijn. Ook op kleinere schermen van smartphone is Bad Piggies echter een erg leuk en verslavend spelletje voor de iPad. Bad Piggies downloaden doe je via link bovenaan deze pagina.

 

 

 

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.